Let's look at some highlights of our journey together!

1 februari 2004

1 februari 2004

3 mannen, 1 zolderkamer
Joost, Hessel & Reinier gaan vanuit de schoolbanken door naar zolder en starten daar hun eigen bedrijf op. Het was even inkomen, maar na ruim een jaar begint het drukker en drukker te worden. In 2006 hebben we al zes parttimers werken en wordt de zolder toch echt te klein. Op naar Heemskerk, ons eerste échte kantoor. 

Focus aanbrengen

Groeien, verhuizen & keuzes
We zijn vier jaar op gang, zitten met zo'n acht medewerkers in Heemskerk en doen van alles. Het is tijd voor focus. We willen groeien, maar daar horen ook keuzes bij. We kiezen voor Drupal, daar ligt vanaf nu onze focus. En dat werkt. In 2012 specialiseren we met 20 man sterk binnen Drupal. Ondertussen niet meer in Heemskerk, maar in Uitgeest.

focus aanbrengen
Huisstijl & kantoor Haarlem

Huisstijl & Haarlem

Hoe ga je om met groei?
We groeien hard. En willen daar een juiste richting aangeven. Het is 2014, we bestaan tien jaar, en het is tijd voor verandering. We krijgen een volledig nieuwe huisstijl. En in 2015 verhuizen we naar ons huidige pand in Haarlem, 2 keer zo groot als het vorige kantoor. Hessel & Joost nemen een paar jaar later de leiding met z'n tweeën over.

Synetic van vandaag

Strengths based werken, zelfsturing & Label34
In 2019 starten we met Strengths Based werken, waarin we werken vanuit onze talenten, twee jaar later beginnen we aan de expeditie richting zelfsturing - wat nu steeds meer vorm krijgt - en in 2022 starten we Label34 samen met Gradient & Henry Handsome. En zo vormen we Planet Synetic hoe we die vandaag de dag kennen.

Synetic van vandaag
Woord van founders Synetic

“20 jaar Synetic; wat een reis! Kijkend naar waar we staan en wat we de afgelopen jaren hebben meegemaakt, komt het gevoel naar boven dat de zakelijke reis ook een hele persoonlijke reis is geweest. Terwijl het bedrijf zich ontwikkelde, verhuisden we van studentenkamers naar serieuze huizen, kregen we relaties, kwamen er kinderen en leer je de lessen die het leven je soms onverwacht voor de voeten gooit. Ondernemerschap is vaak een versterker van deze lessen. We hebben het dikwijls vergeleken met een soort obstacle course. Steeds weer een nieuwe uitdaging en sommige komen meerdere keren terug. Je wordt handiger gedurende het parcours zich strekt. Een ander gevoel wat zich direct aandient, is een diep gevoel van dankbaarheid! Dankbaar in de eerste plaats voor de 15 jaar waarin we samen met onze oud compagnon Reinier Maarschall aan het bedrijf hebben mogen werken. De eerste meters, de eerste medewerkers, de eerste écht grote deals en eerste 'grote mensen problemen' waar we 6 schouders onder konden zetten. Daarnaast uiteraard al die prachtige mensen die hun tijd binnen Synetic hebben willen besteden. Van toegewijde stagiairs tot mensen die langer dan 10 jaar met passie en energie het verschil maken binnen de projecten die we draaien. Veel dank ook voor het grote vertrouwen dat we van zoveel opdrachtgevers en partners door de jaren hebben ontvangen. Krachtige relaties die geregeld teruggaan naar onze tijd in Heemskerk en Uitgeest.

Het laatste gevoel wat zich aandient, is dat we nog lang niet klaar zijn! Het bedrijf ontwikkelt zich met ons mee en vice versa! Vol gas naar de toekomst. There is so much more to explore!"

Groet,

Hessel & Joost

Let's keep creating the digital future together