Synetic realiseert digitale hogescholenfusie
  • NHL Stenden Drupal migratie
  • NHL Stenden Drupal migratie
  • NHL Stenden Drupal migratie
NHL Stenden Drupal migratie

Succesvolle Drupal migratie NHL Stenden

NHL Stenden logo

De nieuwe hogeschool NHL Stenden is een fusie tussen de twee hogescholen NHL en Stenden. Aan ons de uitdaging om de twee verschillende websites succesvol te migreren naar een geheel nieuw platform.

Begin september 2017 kregen hogescholen NHL en Stenden groen licht om te fuseren en gaan vanaf september 2018 studenten naar de gezamenlijke NHL Stenden Hogeschool. In aanloop daar naartoe werd Synetic gevraagd om de nieuwe website NHL Stenden te realiseren.

NHL Stenden Drupal migratie

Drupal migratie

Het project was zowel technisch- als procesmatig uitdagend. Zo moest het grote opleidingsaanbod van beide hogescholen vóór aanvang van het nieuwe schoolseizoen naadloos zijn gemigreerd naar de nieuwe website.

Om dit te laten slagen hebben we de gelijknamige opleidingen van NHL een-op-een overgenomen en de opleidingen van Stenden die met deze opleidingen overeenkwamen eruit gefilterd. Unieke opleidingen van Stenden zijn vervolgens handmatig overgezet, zoals deeltijdstudies en internationale opleidingstrajecten.

Daarna zijn alle type content nogmaals nagelopen en waar nodig nieuwe velden toegevoegd, zodat het websitebeheer zo efficiënt mogelijk is.

NHL Stenden Drupal migratie

SEO-prooef

Voor, tijdens en na de migratie hebben we samen met een externe SEO-specialist ervoor gezorgd dat de opgebouwde SEO-waarde voor beide websites is behouden en doorgegeven aan de nieuwe website. Ook is de volledige interne linkstructuur en alle aanwezige content geoptimaliseerd, zodat zoekmachines alle data snel kunnen indexeren.

De website van NHL Stenden staat hierdoor bij vele relevante zoekresultaten en in meerdere talen bovenaan.

Merkidentiteit

Ook hebben wij de nieuwe merkidentiteit en kernwaarden van de gefuseerde scholencombinatie succesvol vertaald naar een digitale identiteit. Daarbij is uiteraard rekening gehouden met de geldende webrichtlijnen en is alles gewaarborgd via onder andere een bondige actielijst. Lees in dit artikel van Kimberly meer over digitale toegankelijkheid en de webrichtlijnen.

Tot slot is er een grote slag geslagen om het aantal inschrijvingen op de website te verhogen. Alle opleidingspagina’s ademen niet alleen dezelfde sfeer van de school uit, maar er zijn ook slimme call-to-actions zoals testimonials van studenten in iedere pagina verwerkt.

Interesse in de projecten die we al eerder voor NHL hebben gerealiseerd? Lees dan hier de case over het innovatieve studieplatform of de case over de inrichting van de multi-site.

NHL Stenden Drupal migratie