1 augustus, 2017

Om de kennis binnen Synetic goed te blijven delen hebben wij Small Sessions in het leven geroepen. En met resultaat!

Kennisoverdracht is een van de doorslaggevende factoren om innovatief te zijn en te blijven. Bij Synetic delen we dan ook graag onze kennis over Drupal, zoals Daniël bijvoorbeeld deed tijdens de DrupalJam over gevorderde debug technieken.

Doordat we als bedrijf de afgelopen jaren flink zijn gegroeid, besloten we om naast het maandelijks programmeursoverleg iets nieuws in het leven te roepen genaamd Small Sessions.

Small sessions

Small Sessions zijn maandelijkse sessies die ongeveer drie kwartier duren. Hierin gaan we de diepte in op een bepaald onderwerp, brainstormen over werkprocessen, of discussiëren we over toekomstige ontwikkelingen binnen ons vakgebied.

Iedereen binnen Synetic kan onderwerpen aandragen voor een Small Session. Op basis daarvan bepalen we wat er behandeld gaat worden en stellen we samen met degene die de sessie gaat leiden de inhoud af. Denk aan sessies als:

  • Drupal 8 theming
  • Formats voor user stories
  • Frontend Academy
  • Servicedesk retrospective
  • Coaching binnen Synetic

Iedereen mag daarbij zelf bepalen hoe doelstellingen worden behaald en wat voor soort sessie het wordt, bijvoorbeeld een presentatie of brainstormsessie.

Small Sessions Synetic Marc Janson

Na het aanmelden van de sessies kan iedereen van Synetic zich hiervoor inschrijven, waarbij we er wel rekening mee proberen te houden dat niet een compleet ontwikkelteam dezelfde sessie bijwoont. Op deze manier wordt de kennisdeling gemaximaliseerd.

Vervolgens worden er groepen van circa 8 personen gevormd die aan de sessie deelnemen. Na de sessie komen we bij elkaar en geeft per sessie iemand een korte presentatie van wat er is besproken, welke uitkomsten eruit zijn voortgevloeid en wat de vervolgstappen zijn.

Small Sessions Synetic

Handvatten en vervolgtrajecten

Uitkomsten van de Small Sessions nemen we bijvoorbeeld mee voor een programmeursoverleg. De sessies zijn namelijk heel goed in het creëren van handvatten en een voedingsbasis voor het programmeursoverleg.

Inmiddels zijn er dankzij de Small Sessions al een aantal toffe resultaten geboekt. Bijvoorbeeld dat we een nog actievere bijdrage zijn gaan leveren aan de Drupal Community en dat we binnen Synetic workshops hebben opgezet.

Daarnaast zijn er ook gave vervolgtrajecten uit Small Sessions ontsproten als de Drupal vertaalsprint en Drupal Community sprint dag. Op deze manier zijn we continu bezig om Drupal verder te verbeteren.

Ook meedoen aan onze Small Sessions?

Wil je ook een actieve bijdrage leveren aan onze Small Sessions of jezelf verder ontwikkelen in Drupal? Reageer dan op één van onze openstaande vacatures