28 mei, 2015

Kwaliteit is het belangrijkste aspect van onze dienstverlening, maar hoe lever je kwaliteit? Hoe kun je een proces zo inrichten dat de oplevering voldoet aan alle eisen, prettig werkt en veilig is? Een van de belangrijkste beslissingen die Synetic de afgelopen jaren op dit vlak heeft genomen is om Testen te zien als een vak en niet als een taak. Vandaar dat ons team bestaat uit 2 fulltime testers die streven naar foutloze software.

Dedicated Testers

Om het testen naar een zo hoog mogelijk niveau te tillen en integraal onderdeel uit te laten maken van onze processen, heeft Synetic binnen zijn SCRUM teams naast back- & front-end developers en designers ook dedicated Testers in dienst. Zij zijn van begin tot eind betrokken bij de uitvoer van een project. Samen met onze opdrachtgevers bepalen zij de risico’s van een project, kijken toe bij het opstellen van de specificaties en testen vervolgens of de ontwikkelde functionaliteit naar behoren werkt.

Om het testen zo efficiënt mogelijk te laten verlopen maken onze testers gebruik van een aantal handige tools:

  • Jira –Als kloppend hart van de organisatie zorgt Jira voor de vastlegging en ondersteuning tijdens het gehele SCRUM proces. De sprints, user stories en gewerkte uren zijn hier voor elk project terug te vinden. Binnen Jira is er voor de testers een apart onderdeel beschikbaar waar testcases kunnen worden beheerd en gevonden defects in kunnen worden geregistreerd.
  • Jenkins – Binnen ons Continuous Integration platform kunnen de testers zelfstandig een nieuwe website van onze ontwikkelomgeving naar de test- en acceptatieomgeving overzetten. Geheel geautomatiseerd zorgt dit voor enorm veel snelheid en flexibiliteit.

Gecertificeerd testen

Onze testers  Randy en Jeffrey zijn Tmap gecertificeerd; dé certificeringstandaard op het gebied van testen. Daarbovenop is Jeffrey ook TPI gecertificeerd, dat gericht is op het verbeteren van de testprocessen.

Synetic Testteam

Lees hier ook het interview met Jeffrey, waarin hij onder meer uitlegt wat hem drijft in het testwerk.

Kwaliteitszorg

Door onze bovengemiddelde aandacht voor testen wordt onze kwaliteitszorg naar een hoger plan getild. Hier werken wij dagelijks aan, waarbij processen voortdurend verder worden geoptimaliseerd.

Testen loont!

Al in 1979 deed de Amerikaanse software ontwikkelaar Barry Boehm onderzoek naar de herstelkosten voor het oplossen van fouten.

Uit het onderzoek van Boehm komt naar voren dat de herstelkosten oplopen naarmate ze later in het ontwikkelproces worden gemaakt. Oftewel, hoe eerder in het ontwikkelproces een fout wordt opgespoord en opgelost, des te lager de kosten uitvallen. Mede daarom betrekken wij onze testers al direct vanaf de start van een project.

Cost of Change Barry Boehm

Wil je ook getest worden?

Benieuwd naar hoe jouw Drupal omgeving presteert en deze aan een grondige test onderwerpen? Vraag dan gratis onze Drupal Scan aan.

Wil jij ook tester worden bij Synetic? Wij zijn altijd op zoek naar mensen die samen met ons online succesverhalen willen realiseren. Kijk op onze vacaturepagina.