Content en e-commerce versnellen JB's digitale transformatie

Vernieuwd platform geeft JB Inflatables de beslissende zet om wereldwijd exponentieel te gaan groeien.

JB Inflatables is hard op weg om wereldwijd marktleider te worden in opblaasbare objecten zoals springkussens, stormbanen en promotiemateriaal. Samen met Henry Handsome helpen we JB de digitale transitie te maken; we transformeerden het merk en ontwikkelden een volledig nieuwe website. Het resultaat is een aantrekkelijk, toegankelijk platform waar content en e-commerce samenkomen. Klanten kopen er makkelijk producten, raken er geïnspireerd en krijgen er advies over het genereren van omzet met de producten die ze er kopen.

Hoe word je internationaal nummer één?

JB Inflatables wil op korte termijn uitgroeien tot de onbetwistbare nummer één op het vlak van opblaasbare objecten. Wereldwijd, welteverstaan. Om dat te bereiken wil het bedrijf haar klanten een perfect afgestemde online ervaring bieden. Met dat doel heeft niet alleen de website, maar ook de merkidentiteit van JB een transformatie nodig.

Het nieuwe JB moet aantrekken, overtuigen en inspireren. Daarvoor is een high-end online showroom een must. Een plek waar je op een prettige en makkelijke manier producten koopt. Maar ook die ondernemers inspireert en adviseert, zodat ze met de producten van JB zelf omzet kunnen genereren.

Mix tussen techniek, strategie en ontwerp

Samen met strategisch designbureau Henry Handsome herontwikkelt Synetic de website van JB van begin tot eind. Waar wij de techniek in ons DNA hebben zitten, is Henry Handsome gespecialiseerd in het neerzetten van ijzersterke merkidentiteiten. Samen vormen we een onverslaanbare combinatie die mooie dingen ontwerpt én bouwt.

Voorbeeld van de JB Inflatables website

Aangescherpte merkidentiteit

Een verbeterde architectuur en een versimpelde structuur vormen de basis voor het nieuwe platform. Het design volgde, met de aangescherpte merkidentiteit van JB als uitgangspunt. Aan de hand van de drie belangrijkste doelgroepen en hun behoeften ontwikkelden we drie visuele werelden, elk met een eigen kleur en beeld.

Bezoekers worden klanten

Het vernieuwde JB-platform maakt van bezoekers klanten. De website is overzichtelijk en makkelijk te navigeren. Een slim megamenu toont in een oogopslag de verschillende producten. Het doordachte design zorgt ervoor dat ieder type bezoeker landt waar hij moet zijn. Door e-commerce in het platform te integreren, maken we het aankoopproces makkelijker en sneller: een enorme verbetering voor JB zelf én voor klanten.

JB verkoopt wereldwijd omzet

Behalve een etalage en een visitekaartje is de website voor klanten van JB een directe meerwaarde. Ze vinden er praktisch advies, tips en professionele online promotiepakketten: alles om hen in staat te stellen met de producten hun eigen omzet te vergroten. Want dat is wat JB haar klanten verkoopt: geen springkussens, maar omzet. Het platform is behalve in Nederland beschikbaar in Duitsland, Frankrijk, België, Spanje, Portugal, Italië, Polen, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten.

Afbeelding van een airmountain springkussen midden op een berg met spelende kinderen

Digitale transitie: klaar voor internationale groei

Synetic en Henry Handsome geven JB met een nieuw platform en een nieuwe merkidentiteit de gelegenheid een enorme stap te zetten. We koppelden een sterke straalmotor aan een al goed functionerend concept. Het platform geeft JB de beslissende zet om wereldwijd exponentieel te gaan groeien en stelt het bedrijf in staat om de digitale transitie te gaan maken. Echte impact dus, en daar doen we het voor.

Over JB Inflatables

JB Inflatables verkoopt wereldwijd unieke opblaasbare objecten. Van promotiemateriaal tot compleet attractiepark, en alles ertussenin. Het bedrijf ontwerpt op maat gemaakte springkussens, precies naar de wensen van de klant. Tot de belangrijkste afnemers behoren verhuurbedrijven, die op hun beurt omzet genereren met de producten van JB.

Synetic werkt samen met

Meer weten?

Wil je met ons samenwerken? Of wil je meer weten over onze oplossingen, projecten, of hoe wij werken? Laat wat van je horen!

Bedankt, je bericht is verzonden!