Bejo oogst een flexibeler en gebruiksvriendelijker Drupal 9-platform

Bejo veredelt en verkoopt wereldwijd groentezaden in tientallen landen, met zo’n 40 websites die fungeren als catalogi met productinformatie. We ontwikkelden een Drupal 9-platform op maat: flexibeler, sneller en gebruiksvriendelijker.

Synetic heeft een nieuwe Drupal 9 multi-domain platform ontwikkeld voor Bejo die in één klap meer snelheid, flexibiliteit én gemak oplevert voor 40 verschillende landen en websites

Bejo veredelt en verkoopt wereldwijd groentezaden in tientallen landen, met zo’n 40 websites die fungeren als catalogi met productinformatie. Tot voor kort draaiden die op een Drupal 7-platform, maar dat is binnenkort end of life – het was tijd voor een opfrisbeurt. Enter: Synetic. We bouwden een Drupal 9-platform op maat: flexibeler, sneller en gebruiksvriendelijker. Bejo kan vooruit met een platform dat makkelijk aanpasbaar is voor tientallen domeinen, zonder dat het ten koste gaat van een uniforme merkbeleving. Het resultaat is een gestroomlijnde ervaring, voor Bejo en de klant. 

Kwaliteitszaden van Bejo 

Sta je er wel eens bij stil waar je voedsel vandaan komt? De kans is groot dat je jouw avondmaal kunt herleiden tot de zaden van Bejo. Het wereldwijd opererende familiebedrijf produceert en verkoopt groentezaden van de hoogste kwaliteit. Het bedrijf is in zo’n veertig landen actief, met voor ieder land een eigen website. En daar zit de crux. 

In ieder land een domein 

Het systeem van Bejo is een zogeheten multi-domain platform. De verschillende websitedomeinen delen onderling stijlen en content, zodat je een uniforme Bejo-beleving krijgt – of je nou in Kazachstan inlogt, of in Meppel. Toch wijken sommige landen af qua branding en huisstijlkleuren. En worden bedrijven onder hun eigen naam overgenomen en ingelijfd binnen het multi-domain platform.  

Dat betekent dat Bejo een flexibel platform nodig heeft, zodat contenteditors makkelijk aanpassingen kunnen doen voor hún domein. Het oude platform draaide op Drupal 7, dat per november 2023 end of life is. Synetic migreerde het naar Drupal 9, en deed aanpassingen die het systeem sneller, flexibeler en gebruiksvriendelijker maken.  

Als verantwoordelijke voor dit project binnen Bejo, heb ik veel positieve reacties ontvangen van de gebruikers uit de verschillende landen.
Jelger van Weydom , Marketing & communications advisor Bejo Zaden
Foto van een iPhone met daarop de homepage van Bejo zaden, klant van Synetic

Meer ruimte voor creativiteit

Onze taak: een vloeiend multi-domain platform ontwikkelen, waarin je makkelijk domein-specifieke content plaatst. Tegelijkertijd moest er een uniforme merkbeleving overeind blijven. Door een design system én dynamische contentblokken te implementeren, kunnen editors van Bejo nu eenvoudig content toevoegen – zonder af te wijken van hun huisstijl. Meer flexibiliteit voor creatievelingen dus.

Creatief én consistent met design systems
Voor gebruikers is het in het nieuwe cms een stuk eenvoudiger geworden om nieuwe content op de website te plaatsen en deze te onderhouden!
Jelger van Weydom , Marketing & communications advisor Bejo Zaden

PIM en platform 

Als teler kun je bij Bejo zaden kopen. De website fungeert als catalogus, waar een hoop productinformatie achter schuilgaat. Daarvoor heeft het bedrijf een Product Informatie Management (PIM)-systeem: Perfion. Wij koppelden het aan het nieuwe Drupal 9-platform. Bejo beheert hiermee heel eenvoudig voor ieder domein afzonderlijk hun productaanbod en -informatie. Het systeem importeert voor elk domein autonoom de bijbehorende data, in de relevante talen. 

Verbeteringen aan de voorkant 

Klanten kunnen in de nieuwe omgeving makkelijk producten zoeken en met elkaar vergelijken. Productinformatie exporteren ze in een handomdraai naar pdf, om informatie makkelijk te delen. Voor bezoekers is in één oogopslag duidelijk in welke categorie – gangbaar of biologisch – ze aan het browsen zijn, dankzij vooraf bepaald kleurgebruik. Het nieuwe platform zorgt voor een gestroomlijnde ervaring, voor de klant én voor Bejo. 

Synetic heeft een Splash Award in de wacht gesleept met het Bejo zaden project

Met dit project hebben we een Splash Award in de wacht gesleept!

Het nieuwe Drupal 9 multi-domain platform dat we ontwikkelden levert Bejo namelijk in één klap meer snelheid, flexibiliteit én gemak op voor 40 verschillende landen en websites.

Bekijk de nieuwe website van Bejo

Synetic werkt samen met