Dè online supermarkt voor de zorg

Boodschappen, (dieet)maaltijden en huishuidelijke artikelen in kleine én grote verpakkingen makkelijk online bestellen via Zorgboodschap.

Zorgboodschap bezorgt boodschappen, (dieet)maaltijden en huishoudelijke artikelen in kleine én grote verpakkingen aan klanten in de zorg. Zo biedt Zorgboodschap oplossingen voor kleinschalig wonen en de horecakeuken van zorginstellingen. Het bedrijf heeft daarbij de ambitie om de beste combinatie te maken tussen retail, foodservice en gemak. Synetic ontwikkelde het online platform met Drupal Commerce bestelsysteem voor beide concepten en zorgde ervoor dat het nieuwe platform op de juiste manier gekoppeld werd aan bestaande softwaresystemen.

Makkelijk online bestellen

Zorgboodschap heeft de ambitie om de beste combinatie te maken tussen retail, foodservice en gemak. Om deze ambitie te realiseren werd Synetic ingeschakeld.

Vooraf werd als belangrijkste eis gesteld dat de nieuwe online omgevingen gekoppeld zouden zijn aan het softwaresysteem Reflex, dat door Zorgboodschap wordt gebruikt voor de automatisering en logistieke afhandeling van de bestellingen.

Drupal Commerce

Voor de realisatie van de bestelsystemen heeft Synetic gebruik gemaakt van Drupal Commerce. De webomgevingen bevatten onder andere:

  • Integratie met Reflex
  • Compleet supermarktassortiment doorzoekbaar met Apache Solr
  • Mogelijkheid voor cliënten om zelf menu’s samen te stellen
  • Receptenmodule
  • Budgetbeheer & rapportages

Met Zorgboodschap is in 2013 door Synetic al een succesvol concept neergezet, waarvoor Synetic het online bestelsysteem ontwikkelde.

Via het Zorgboodschap bestelsysteem kunnen klanten een compleet supermarktassortiment en een ruim aanbod van kant-en-klaar maaltijden bestellen. Bestellingen die online worden gedaan zijn gekoppeld aan de kassasoftware. Hierdoor kan er direct worden afgerekend of maandelijks achteraf gefactureerd.

Zorginstellingen kunnen daarbij de gegevens koppelen aan het eigen facturatiesysteem en aan het interne cliëntvolgsysteem. Dit is mogelijk gemaakt door een robuuste REST koppeling.

Verschillende doelgroepen bedienen

Met verschillende concepten voor kleinschalig wonen richt Zorgboodschap zich op alle organisaties, bedrijven en instellingen die zich bezighouden met de zorg voor en de gezondheid van de mens. Bijvoorbeeld de GGZ, verzorg- en verpleeghuizen, revalidatiecentra en ziekenhuizen. Het assortiment voor de (kleinschalige) zorg bevat ruim 35.000 artikelen die geschikt zijn voor elk moment van de dag; ontbijt, lunch, diner en tussendoor.

Met Thuisboodschap kunnen zorginstellingen zelfstandig wonende cliënten in de eigen regio voorzien van maaltijden en dagelijkse boodschappen.

De webshop van Thuisboodschap biedt een uitgebreid assortiment, maar ook de mogelijkheid om specifieke producten en wensen aan te vragen. Bijvoorbeeld vanwege een dieet van de cliënt of om de producten op rekening te betalen.

Geoptimaliseerd voor touchscreens

Eind 2014 is ’t Gruttertje opgezet. Dit concept bestaat uit een kleine supermarktwinkel of tafelopstelling, die geplaatst kan worden in zorginstellingen. Cliënten kunnen hier direct producten kopen, of via touchscreen schermen digitaal bestellen.

’t Gruttertje biedt het sociale karakter dat past bij een supermarkt. Door de combinatie van een fysieke winkel met een online omgeving, is de drempel om (online) te bestellen aanzienlijk verlaagd.

Naast het online bestel- en betaalsysteem heeft Synetic voor ’t Gruttertje ook alles visueel geoptimaliseerd voor het gebruik van de touchscreen schermen door ouderen. Zo zijn de functionale mogelijkheden iets teruggebracht, worden grotere knoppen gebruikt voor alles acties en wordt de navigatie gedaan via onder meer afbeeldingen.

Unieke barcodescanner

Het meest recente concept van Zorgboodschap is Uw Kruidenier, een buurtwinkel of rijdende winkel met een online component.

Uw Kruidenier vormt de schakel tussen zelfstandig wonende cliënten en benodigde boodschappen, wat vooral in dunbevolkte gebieden uitkomst biedt. Cliënten kunnen vooraf online uit duizenden producten kiezen, waarna de SRV-wagen deze boodschappen persoonlijk langs brengt.

Naast supermarktproducten kunnen cliënten ook maaltijden, dieetproducten en uitgebalanceerde menu’s bestellen die in zorginstellingen worden geserveerd. Cliënten kunnen daarnaast direct in de SRV-wagen zelf producten kopen wanneer deze langs komt.

Speciaal voor Uw Kruidenier heeft Synetic een uniek scansysteem ontwikkeld. De scanoplossingen die namelijk aanwezig waren, voldeden niet aan de wensen.

De barcodescanneris gekoppeld aan het kassasysteem van de betreffende SRV-wagen en het bestelsysteem van de groothandel. Op deze manier kan de retailer van de SRV-wagen eenvoudig zelf zijn prijzen bepalen en eigen voorraad beheren. Door het daarnaast mogelijk te maken om producten te scannen, is het bestelproces vele malen efficiënter geworden.

Synetic is een betrouwbare partner die graag met ons meedenkt. Je merkt echt dat de mensen van Synetic veel kennis in huis hebben. De samenwerking met Synetic ervaren wij als heel prettig.
Tim de Mol , Zorgboodschap

Enorme groei

In maart 2013 werd Zorgboodschap gelanceerd op de Zorgtotaalbeurs in Utrecht, waarna er gelijk veel belangstelling was vanuit de markt.In februari 2014 kon Zorgboodschap met trots melden dat zij dagelijks op ruim 1.800 adressen dagelijkse boodschappen en maaltijden bezorgt en inmiddels is het succes alleen maar groter geworden.

Over Zorgboodschap

Zorgboodschap is onderdeel van de Boon Food Group, die op haar beurt lid is van Superunie. Zorgboodschap bezorgt boodschappen, (dieet)maaltijden en huishoudelijke artikelen in kleine én grote verpakkingen aan klanten in de zorg. Zorgboodschap biedt oplossingen voor kleinschalig wonen en de horecakeuken van zorginstellingen.

Synetic werkt samen met