Toekomstbestendige hosting in de cloud

Synetic Kubernetes Hosting

Hosting moet goed geregeld zijn! Als klant van Synetic kan je sinds kort gebruik maken van Kubernetes. En dat op een fonkelnieuw, eigentijds cloudplatform, dat we samen met Triple ontwikkelden. Onze hostingoplossing voor websites en applicaties is hiermee flexibeler, veiliger, sneller en beheersbaarder geworden.

Eigenschappen die eerder voorbehouden bleven aan grote enterprise spelers maken we op deze manier als PaaS-dienst breed beschikbaar.

Wat is Kubernetes?

Kubernetes is sinds zo’n anderhalf jaar het go-to Open Source systeem voor moderne cloudhosting. Het werd ontwikkeld door Google voor al hun online diensten, waar ze zeer succesvol mee zijn gebleken. Kubernetes wordt nu gedragen door de Cloud Native Foundation met onder andere Microsoft, IBM, Red Hat, Amazon en Apple. Het is zelden dat een techniek zo snel volwassen is geworden en breed geadopteerd. Kubernetes managed de hosting componenten voor applicaties en isoleert daarbij processen op de servers door ze in zogenaamde Docker-containers te plaatsen. Dit zorgt voor meer uptime, flexibiliteit, snelheid en veiligheid. De containers zijn lichtgewicht virtual machines, die geen hele machine emuleren, maar alleen de minimaal nodige elementen ervan. Kubernetes schuift bij meer verkeer bijvoorbeeld nieuwe containers naar voren en haalt containers weg als het rustiger is. Het zelfhelende systeem zorgt automatisch voor een nieuwe container als er eentje omvalt. Zelfs tijdelijke testomgevingen zet Kubernetes in een oogwenk op.

Samengevat

Vanuit de moderne DevSecOps visie is Kubernetes in de cloud onmisbare tooling en wat ons betreft de nieuwe standaard voor Infrastructure-as-a-Service (IaaS). Synetic en Triple hebben daar bovenop CI/CD en de inrichting voor veel gebruikte frameworks gestandaardiseerd zodat we een moderne Platform-as-a-Service kunnen aanbieden voor een aantrekkelijke prijs. Standaard leveren we deze dienst binnen onze Google Cloud, maar zetten deze oplossing bijvoorbeeld net zo graag op in uw eigen Azure omgeving. Wil je meer weten? Neem hieronder contact met ons op. We vertellen je graag wat je mogelijkheden zijn!