Drupal 8

Drupal 8 zet nieuwe standaarden neer waarover we je graag verder informeren. Drupal 8 geeft managers, marketeers en IT specialisten de handvatten om online succes te realiseren. Synetic legt graag uit wat de voordelen van deze nieuwe Drupal versie zijn.

Mobile First

Drupal 8 is een zogeheten ‘Mobile First’ platform, waarbij de mobiele website als uitgangspunt wordt genomen. Dit betekent dat: Een website volledig responsive is, tabellen en afbeeldingen op de juiste manier meeschalen, het beheer eenvoudig is opgezet voor mobiele apparaten

Out-of-the-box is Drupal 8 volledig responsive en websites worden dan ook op ieder (mobiel) apparaat en in alle resoluties uitstekend weergegeven, waarbij afbeeldingen en tabellen op de juiste manier worden geschaald.

Daarnaast is het achterliggende beheersysteem zo ontwikkeld dat alles zich automatisch aanpast aan het gewenste formaat. Een Drupal website kan nu ook vanaf een mobiel of tablet worden beheerd.

Gebruiksvriendelijk

In Drupal 8 zijn grote stappen gemaakt wat betreft de gebruiksvriendelijkheid van het CMS.

Zo is de interface voor het beheer in Drupal 8 nog overzichtelijker geworden, waardoor tegelijkertijd het instapniveau om met Drupal aan de slag te gaan verder is verlaagd.

Een van de manieren waarmee dit in Drupal 8 is gerealiseerd, is door het mogelijk te maken om direct wijzigingen in de website aan te brengen (in-page editing). Zo kunnen tekstvelden of zelfs opgemaakte tekst direct worden aangepast, zonder dat daarvoor eerst naar de beheerweergave van de website genavigeerd moet worden.

Industriestandaard

In Drupal 8 zijn tal van PHP standaarden omarmt en wordt daarnaast gebruik gemaakt van het open source PHP framework Symfony. Het Drupal CMS voldoet hiermee aan de laatste industriestandaarden.

In het verlengde hiervan speelt HTML5 een cruciale rol, omdat het de basis vormt om websites functioneel en geschikt te maken voor de nieuwste internetbrowsers. Drupal 8 is dan ook volledig geoptimaliseerd voor HTML5.

Toegankelijkheid

In Drupal 8 is er uitgebreide ondersteuning om de toegankelijkheid van websites naar een hoger niveau te tillen.

Naast het eerder genoemde HTML5 is de ARIA-standaard geïmplementeerd, waardoor Drupal 8 toegankelijker is geworden voor doven en slechtzienden.

Ook zijn er verbeteringen gedaan in kleurcontrast en tekstgroottes en worden in het CMS functies als autocomplete en dialoogvensters beter benut.

Configuratiemanagement

Een van de grootste verbeteringen binnen Drupal 8 is configuratiemanagement.

In Drupal 7 werd content en configuratie van een website veelal door elkaar opgeslagen. Het uitrollen van een website op een test-, acceptatie- of productieomgeving gaf vaak problemen, omdat Drupal 7 hiervoor niet was geoptimaliseerd.

In Drupal 8 is dit onderdeel geheel vanaf de basis opnieuw uitgedacht en zo ontworpen dat Drupal 8 websites op een gestandaardiseerde wijze kunnen worden uitgerold. Drupal 8 is hierdoor een uitermate geschikt systeem om toe te passen voor grote en complexe websites.

Het bouwen, onderhouden en uitrollen van wijzigingen of updates van websites op basis van Drupal 8 is daardoor een stuk efficiënter en minder foutgevoelig geworden.

Content beheer

In Drupal 8 wordt content op nieuwe manieren onder de aandacht gebracht.

Zo wordt het dankzij de ingebouwde WYSIWYG editor in Drupal 8 voor bijvoorbeeld marketeers eenvoudig om content voor de website te creëren en up-to-date te houden, om daarmee de gewenste online interactie, leads en conversies te realiseren.

Al deze inspanningen kunnen vervolgens eenvoudig worden gemeten en geoptimaliseerd, omdat Drupal 8 naadloos integreert met externe CRM’s en marketing automation software waar marketeers al bekend mee zijn.

Voordelen voor Marketeers

 • Marketingsoftware te gebruiken waar ze al bekend mee zijn

 • In een korte tijd projecten op de markt te lanceren

 • Campagnes te bouwen met mobiele gebruikers in het achterhoofd

 • Het team efficiënt in te zetten

 • Content simpel toe te voegen, te wijzigen of te verwijderen

 • Snel beslissingen te nemen zonder zorgen over licenties of contracten

 • Content te tonen die gesegmenteerd is op publiek, taal en apparaat

Waarom Drupal?

 • Open Source, dus geen licentiekosten
 • Leveranciersonafhankelijk
 • Flexibel en uiterst schaalbaar
 • Gebruiksvriendelijk CMS
 • Mogelijkheid tot maatwerk modules
 • Ondersteunt meertalige websites
 • Multi Site websites mogelijk

Meer weten over Drupal 8?

Full service internetbureau Synetic heeft de afgelopen jaren dankzij Drupal vele ambitieuze Drupal projecten mogen ontwikkelen, waardoor wij een echte Drupal specialist zijn.

Draait jouw applicatie of site nog op Drupal 7 en twijfel je over the next step? Download dan onze brochure waarin we ingaan op de verschillende opties na Drupal 7 en het maken van een roadmap.

Wil je liever met iemand in gesprek over de mogelijkheden van Drupal 8 voor jouw bedrijf en wat wij kunnen betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Synetic werkt samen met