Drupal 9

Begin juni 2020 is Drupal versie 9 uitgekomen. Drupal 9 is een doorontwikkeling op Drupal 8 en is als het ware een opgeschoonde versie van Drupal 8.

Update naar Drupal 9

Draait je platform nu nog op Drupal versie 7? Dan is het onvermijdelijk dat je over moet naar Drupal 8 of 9. Technisch gezien verschilt de architectuur van Drupal 7 namelijk enorm ten opzichte van Drupal 9. Het gaat hier om een migratie waarbij de functionaliteit wordt herbouwd en de inhoud wordt overgebracht. De overstap van Drupal 8 naar Drupal 9 kun je daarentegen vergelijken met een kleine update.

Experience Commerce

De wereld van commerce is drastisch aan het veranderen. Een vlekkeloze orderflow is al lang niet meer onderscheidend ten opzichte van je concurrenten. Om van bezoekers klanten te maken, richten retailers zich veel meer op het creëren van een samenhangende, persoonlijke beleving door content en e-commerce op elkaar af te stemmen en elkaar te laten versterken.

Een Digital Experience Platform (DXP) belooft ongeacht het gebruikte kanaal één-op-één klantcommunicatie. Door het inzetten van een DXP wordt je commerce omgeving met beleving geladen en bied je je bezoeker een veel rijkere, persoonlijke ervaring. Bij Synetic spreken we dan van ‘Experience Commerce’. Drupal 9 - waarin performance, snelheid en klantervaring centraal staan - is een uitstekende basis voor een Digital Experience Platform.

Drupal 9 will pave the way for faster and better performance of websites.
Dries Buytaert, founder Drupal CMS

De voordelen van Drupal 9

 • Component based design

  Met Drupal 9 is het mogelijk om component based design toe te passen. Daarbij worden in een online stijlgids elementen als buttons, typografie, afstanden, kleuren en iconen gedocumenteerd, zodat ze steeds hergebruikt kunnen worden. Op deze manier kunnen aanpassingen snel en gericht doorgevoerd worden en is er altijd consistentie.

 • API-first

  Drupal 9 is API-first, wat eindeloze mogelijkheden biedt. Door de API-first structuur is het eenvoudig om een decoupled of ontkoppelde frontend en backend te creëren.

 • Makkelijk meertalig

  Drupal 9 is een geweldig meertalig platform en heeft gemakkelijke vertaalopties, wat goed van pas komt wanneer je bedrijf zich in meer dan één land bevindt.

 • Gebruiksvriendelijk

  Drupal 9 is gebruiksvriendelijker voor content editors. Zo kun je bijvoorbeeld eenvoudig pagina's bouwen middels een drag-and-drop functie.

 • Mediabibliotheek

  Drupal 9 heeft een ingebouwde mediabibliotheek voor het verwerken van afbeeldingen en andere media.

 • Innovatie

  Drupal 9 wordt gezien als een toonaangevend open source framework. Het combineert alle voordelen van open-source software met krachtige enterprise-mogelijkheden.

Waarom Drupal?

 • Open Source, dus geen licentiekosten
 • Leveranciersonafhankelijk
 • Flexibel en uiterst schaalbaar
 • Gebruiksvriendelijk CMS
 • Mogelijkheid tot maatwerk modules
 • Ondersteunt meertalige websites
 • Multi Site websites mogelijk

Bepaal je roadmap

De Drupal Community maakte eerder dit jaar bekend vanwege de coronacrisis versie 7 op het gebied van security een jaar langer te ondersteunen dan in eerste instantie was gepland, namelijk tot eind 2022. Er is dus meer tijd voor de migratie naar Drupal 8/9. Om bij te blijven in de markt en je platform veilig te houden is het noodzakelijk om te upgraden naar Drupal 9. Een flinke klus, afhankelijk van je platform.

Daarom raden we je in elk geval aan om tijdig te starten met het uitstippelen van je roadmap voor de migratie. Bekijk welke opties je hebt.

Lees meer

Synetic werkt samen met