Drupal intranet

Organisaties, van groot naar klein en van publiek tot privaat, gebruiken een intranet om informatie te kunnen publiceren binnen het eigen netwerk en contact onderling te bevorderen. Het intranet vormt de spil in het samenwerkingsproces, waar diverse informatiestromen samenkomen. En juist daarin blinken Drupal en Synetic uit.

Waarom Drupal voor een intranet?

Wil je een nieuw intranet neerzetten? Bijvoorbeeld als kennisbank, waarin medewerkers snel vertrouwelijke documenten kunnen vinden en downloaden? Of om intern nieuws te delen en een community te creëren?

Drupal wordt al jaren met veel succes door tal van organisaties als Intranet platform gebruikt. Inmiddels kent de Drupal Community dan ook tal van modules en distributies die het wel zeer aantrekkelijk maken om Drupal te gebruiken als middel in het neerzetten van je eigen Intranet of Extranet omgeving.

Flexibiliteit

Omdat Drupal een open source CMS is biedt het veel flexibiliteit. Webmasters krijgen de vrijheid om het intranet in te richten zoals zij dat willen.

Met behulp van Drupal zijn er bijvoorbeeld eenvoudig koppelingen te realiseren met externe ERP en HRM systemen.

Daarnaast is content- en documentatiebeheer in Drupal zeer goed te configureren, waardoor het mogelijk wordt een intranet te bouwen dat volledig aansluitop je wensen.

Managementfuncties

Drupal heeft standaard samenwerkingsmodules als Forum en Comments, waardoor het direct mogelijk wordt om management- en samenwerkingstoepassingen te gebruiken binnen je intranet.

Als je daarnaast al een Drupal website hebt, kunnen gebruikers eenvoudig aan het intranet worden gekoppeld. Medewerkers kunnen op deze manier automatisch, zonder extra gegevens te hoeven invullen, direct op het intranet inloggen.

Focus op content

Het intranet is dé locatie waar veel content wordt gedeeld en een Drupal intranet speelt hier optimaal op in.

Zo kun je als webmaster eenvoudig zelf contenttypes aanmaken met eigen velden. Denk bijvoorbeeld aan een kennisbank waarin verschillende soorten documenten zijn te vinden.Verder kunnen gebruikers dankzij de structuur van Drupal eenvoudiginformatie uitwisselen via bijvoorbeeld een forum, webformulieren of reacties.

Daarnaast zijn er voor Drupaldiverse modules beschikbaardie het onder meer mogelijk maken een agenda met aankomende gebeurtenissen aan te maken, ofhet opstellen van een poll.

Kostenefficiënt

Veel intranet platformen werken met licenties, waardoor een stijging van het aantal gebruikers een direct gevolg heeft voor de kosten.

Bij een Drupal intranet is dat niet het geval, waardoor de kostenstructuur van je intranet voorspelbaar en beheersbaar is.

Succesvolle Drupal intranet case

Synetic heeft voor onder meer energieproducent EPZ op basis van Drupal een intranet opgezet. Bij EPZ begint iedere medewerker zijn dag met het intranet. Het vormt namelijk een belangrijke schakel in het verkrijgen van werkinstructies. Naast intern nieuws en een smoelenboek zijn er op het intranet van EPZ ook de meest recente veiligheidsvoorschriften te vinden.

Meer Drupal intranet voorbeelden zijn uiteraard te vinden in onze portfolio

Wil je ook een Drupal Intranet?

Zoals je ziet biedt Drupal voldoende mogelijkheden voor een intranet en als echte Drupal specialist weet Synetic wat er nodig is om dit te realiseren.

Ben je direct op zoek naar een oplossing of wil je meer weten over Drupal intranet? Neem dan eens contact met ons op.

Voordelen van Drupal

  • Open Source, dus geen licentiekosten

  • Leveranciersonafhankelijk

  • Flexibel en uiterst schaalbaar

  • Goede SEO Zoekmachine ondersteuning

  • Gebruiksvriendelijk CMS

  • Mogelijkheid tot maatwerk modules

  • Ondersteunt meertalige websites

  • Multi Site websites mogelijk

Synetic werkt samen met