Wat is een Digitaal Platform?

Een digitaal platform fungeert als het zenuwcentrum van je bedrijf. Hierbij heeft het als functie verschillende technologieën en diensten met elkaar te integreren om een naadloze, efficiënte en schaalbare bedrijfsvoering te ondersteunen. Het is dus meer dan alleen een website of een applicatie; het is een ecosysteem dat interne processen, klantinteracties en data-analyse samenbrengt. Door een digitaal platform te bouwen, creëer je een solide basis voor innovatie, groei en een betere klantbeleving.

Bouwen van een Digitaal Platform

Bij het bouwen van een digitaal platform is het essentieel om een strategie te ontwikkelen die past bij je unieke bedrijfsbehoeften. Deze Digital Platform Strategy omvat het kiezen van de juiste technologieën, het ontwerpen van een gebruikersvriendelijke interface en het waarborgen van de integratie met bestaande systemen. Een goed ontworpen digitaal platform is flexibel, schaalbaar en veilig, en biedt ruimte voor toekomstige groei en aanpassingen.

Middleware Solutions

Middleware is de lijm die verschillende systemen en applicaties binnen jouw digitale platform met elkaar verbindt. Het zorgt voor een soepele communicatie en gegevensoverdracht tussen verschillende onderdelen van jouw IT-infrastructuur. Door effectieve middleware-oplossingen te implementeren, kan je de efficiëntie verhogen, de data-integriteit waarborgen en zorgen voor een naadloze gebruikerservaring.

Kunnen we je helpen met jouw digitale uitdaging?

Zit jij met een digitale uitdaging? Laat kort en bondig je vraag achter en binnen twee werkdagen ontvang je van ons een antwoord in je mail!

Rol van Middleware Developers en Experts

Middleware developers en experts spelen een cruciale rol in het ontwerpen en implementeren van systeemintegraties die jouw digitale platform ondersteunen. Zij zorgen ervoor dat alle componenten van jouw IT-landschap naadloos samenwerken, waardoor de betrouwbaarheid en prestaties van je platform worden verbeterd. Hun expertise is onmisbaar bij het aanpakken van complexe integratie-uitdagingen en het waarborgen van een soepele werking van je digitale platform.

Een goed platform bouwt bruggen tussen je businesslines

Hoe groter je bedrijf, hoe groter het risico dat je afdelingen afdrijven als losse eilandjes. Door één centraal digitaal platform te creëren, leg je een stevige basis voor meer verbinding. Dat geldt bijvoorbeeld voor je orkestratie. Klopt er een nieuwe klant aan? Dan gaat er aan de achterkant van je webapplicatie een netwerk aan functionaliteiten draaien, die wij aan elkaar hebben gekoppeld. Zo stroomt klantdata automatisch naar de juiste plek, dwars door je organisatie heen.

Ontdek de pluspunten

 • Alles op één betrouwbare plek

  Van je CRM tot je product information management (PIM) en je digital asset management (DAM): we integreren elke koppeling met je CMS. Zo creëren we één centrale plek voor al je functionaliteiten, die elkaar moeiteloos begrijpen. En daarmee wordt de kans op fouten minimaal.

 • Perfect voor jouw groei

  Nieuw label lanceren of verder opschalen? Met hoeveel koppelingen je ook werkt: we ontwikkelen een webapplicatie die bij je organisatieprocessen past, en veilig met je meegroeit. Klaar voor de toekomst van je bedrijf.

 • Voldoe aan alle privacywetten

  Dankzij een strakke digitale governance weet je zeker dat je platform juridisch aan alle vereisten voldoet. Denk aan wet- en regelgeving over data-opslag, privacy en cyberveiligheid. Daar heb je dus geen omkijken meer naar.

 • Automatische personalisatie

  Toon bezoekers van je platform altijd de juiste productinformatie specifiek voor hun land of regio. Tijden en valuta bijvoorbeeld, maar ook lengtematen – een Italiaan kan tenslotte weinig met inches.

Deze bedrijven gingen je voor

Governance, techniek, identity: hier kunnen we je bij helpen

We geven je webapplicatie graag alle flexibiliteit. Maar wel op een verantwoordelijke manier. Daarom gebruiken we alleen gegevens die aan alle privacywetten voldoen, wat betekent dat je altijd AVG-proof opereert. Ook werken we met open source-software. Dat zijn duurzame systemen, waar je eenvoudig allerlei aanvullende tools in plugt. Zo kun je je platform eindeloos verrijken en verbeteren.

Governance

Wanneer eenduidige governance ontbreekt, schiet samenhang en transparantie er nog weleens bij in. En dat kan betekenen dat je functionaliteiten niet goed met elkaar communiceren. Of je nu in een multivendor-landschap opereert of een webshop runt: wij zijn de lijm tussen je technische koppelingen, en zorgen ervoor dat alle onderdelen in je digitale landschap veilig samenwerken.

Techniek

We integreren je koppelingen met een ‘decoupled’ CMS, zodat je je content vanuit één centrale omgeving kunt beheren en publiceren. Deze API-first en cloud native applicatie bouwen we met MACH. Dankzij deze architectuur gebaseerd op microservices krijg je automatisch alle ruimte om je platform snel en betrouwbaar op te schalen. Behoefte aan single channel-communicatie, identity management of gepersonaliseerde content? Wij denken graag met je mee.

Identity

Bevat je platform grote hoeveelheden content? Om voor consistentie te zorgen, ontwikkelen we een ‘designsysteem’. Dit is een database van stijlelementen: alle componenten die op je website kunnen voorkomen – van een formulier tot een foutmelding – worden hierin opgenomen en vervolgens automatisch vormgegeven. Zo bewaken we op een efficiënte manier de identiteit van je bedrijf.

De website van Friesche Vlag, te zien op een tablet.

Toekomstgericht platform voor FrieslandCampina

We ontwikkelden voor FrieslandCampina een Drupal 9-platform: een steady basis voor de tientallen websites van de merken die onder het bedrijf vallen. Denk hierbij aan Milner, Friesche Vlag, Mona en Campina. Met deze digitale expeditie focust de zuivelondernemer op de toekomst. Ze beheersen voortaan zelf het grootste deel van hun websites, en spelen zo beter in op veranderingen. Het nieuwe platform groeit moeiteloos met de organisatie mee.

Bekijk onze projecten
Synetic is een sterke partner waarmee het fundament, zowel functioneel als op privacy en security vlak, voor de FrieslandCampina websites sterk, maar vooral ook duurzaam is verbeterd.
Product Owner , FrieslandCampina Consumer Dairy Nederland

Synetic werkt samen met