Al 1 miljoen gingen je voor

Drupal is een van de meest gebruikte Open Source Content Management Systemen (CMS) ter wereld en vormt de basis voor een groeiend aantal websites. Al sinds 2008 is Synetic een full service Drupal expert en dus mag je van ons verwachten alles te weten over de mogelijkheden en voordelen van een Drupal website.

Een stukje Drupal geschiedenis

Vanaf zijn studentenhuis bij de Universiteit van Antwerpen legde Dries Buytaert in 2000 het fundament van Drupal.

Dries ontwierp een digitaal platform waarop hij samen met zijn vrienden berichten kon achterlaten, wat al snel werd omgedoopt tot drop.org. Deze website ontwikkelde zich in rap tempo tot een platform voor professionals waarop discussies en experimenten over de nieuwste webtechnologieën werden gevoerd.

Deze ideeën werden vervolgens op drop.org getest als nieuwe toevoegingen aan de software die achter de website schuil ging. In 2001 besloot Dries om deze software Drupal te noemen, voortgevloeid uit het woord ‘druppel’.

De afgelopen jaren is de Drupal community explosief gegroeid en is inmiddels een van de meest actieve communities ter wereld. Met meer dan 35.0000 ontwikkelaars wordt er dagelijks verder gebouwd aan het succes van Drupal.

Wie heeft er al een Drupal website?

Wereldwijd draaien al meer dan 1 miljoen websites op Drupal, zoals:

  • Het Witte Huis - Grootste overheidsinstantie ter wereld.
  • MTV - Een van de meest invloedrijke muziekkanalen.
  • Weather.com - Drupal website met het hoogste verkeer wereldwijd.

Maar ook dichter bij huis zijn er mooie voorbeelden. Denk bijvoorbeeld aan Natuurmonumenten en Europeesche Verzekeringen. Meer voorbeelden zijn uiteraard te vinden in onze portfolio

Ook een Drupal website?

Ben je net als ons enthousiast geworden over Drupal en wil je van jouw website een online succesverhaal te maken? Laat dan je gegevens achter.

Heb je een al bestaande Drupal website, maar verdient die wat extra aandacht om optimaal te renderen? Synetic doet graag een gezondheidscheck van jouw Drupal website om kansen bloot te leggen.