Nieuwe app Forte resultaat hackathon 2021

Een van de tradities waar iedereen bij Synetic naar uitkijkt is de jaarlijkse hackathon. Vanuit zoveel mogelijk verschillende disciplines brengen collega’s samen een weekend door om nieuwe technologieën te leren, innovatieve oplossingen te bedenken, te coderen en te prototypen. Het zijn altijd drie feestelijke dagen die zorgen voor veel energie en inspiratie. Benieuwd wat er dit jaar bedacht én gemaakt is? Het resultaat is een gloednieuwe app: Forte. Forte maakt het samenstellen van een goed team makkelijk door inzicht te geven in welke talenten vertegenwoordigd zijn.

Medewerker van Synetic geeft een presentatie. Het scherm achter hem toont het visuals design van de app Forte.

Strengths Based Culture

Synetic omarmt de Strengths Based cultuur; erop gericht om talent te ontplooien en samenwerken effectiever te maken. Dankzij de CliftonStrengths® test weet elke medewerker van Synetic welke van de 34 Talenten er in zijn of haar top 10 staan. Door middel van coaching en oefening worden die Talenten nog verder ontwikkeld. Een goed team vult elkaar aan waar het nodig is en als je van elkaar weet waar de sterktes en zwaktes liggen, weet je precies hoe je zo’n team kunt samenstellen.

Medewerkers tijdens de kick-off van de Synetic hackathon 2021.
Tijdens de kick-off van de hackathon krijgt iedereen een t-shirt waarop je aan kunt vinken welke talenten er in jouw top 10 staan. Strengths coach Amarja (Trailblazing People) vraagt in welke technieken iedereen zich wil verdiepen.

Talents are meant to be shared

De app Forte maakt onder andere inzichtelijk welke talenten bij elke collega aanwezig zijn. Je kunt daarvoor collega’s zoeken op naam. Ook kun je verschillende collega’s samenvoegen in een team waarbij je direct ziet hoe de verschillende talenten verdeeld zijn.

Vergelijking van twee screenshots van de app waarin een team te zien in de vorm van een lijst met namen en een taartdiagram. Het taartdiagram in het tweede screenshot is anders, omdat in dat screenshot een collega uit het team is verwijderd.

Synetic loves technology

Voordat de hackathon plaatsvindt wordt al onderling besproken met welke (nieuwe) technieken iedereen wil leren werken. Tijdens de kick-off vraagt Strengths coach Amarja waar iedereen zich in wil verdiepen en wordt besloten met welke technologie de app wordt ontwikkeld. Henry Handsome, het creatieve zusje van Synetic, zorgt voor slimme wireframes en een handsome design.

De nieuwe app is volledig decoupled opgezet en wordt gehost met Google Cloud. De back-end werkt serverless, de voorkant is gemaakt met React (Ionic Framework en Material-UI).

Medewerkers van Synetic tijdens de hackathon 2021.
Zo tof dat we met 25 mensen naar één doel toewerken in hele korte tijd!
Sam Zwaaij , Synetic
Medewerkers van Synetic spelen buiten tafeltennis tijdens de hackathon 2021.
Er wordt tijdens de hackathon ook veel tafeltennis gespeeld.

Op basis van Strengths samenwerken met klanten

Synetic werkt ernaar toe om in de nabije toekomst ook met klanten aan het begin van elke samenwerking een Strengths kick-off te organiseren. Op die manier ervaren klanten uit eigen hand wat een Strengths Based way of working doet voor de samenwerking. De app Forte helpt daarbij: de Strengths data van personen van verschillende bedrijven en organisaties kan eenvoudig worden toegevoegd.

Synetic werkt samen met