Bij Synetic krijg je elk jaar budget én tijd om verder te studeren

In de digitale wereld ontwikkelt technologie zich non-stop en innovaties volgen elkaar in rap tempo op. Om als software engineer on top of your game te blijven moet je je telkens weer verdiepen in nieuwe trends, technieken en systemen. Als iedereen zich op vakinhoudelijk gebied blijft ontwikkelen blijf je samen het allerbeste digitale werk maken. Daarom krijg je bij Synetic elk jaar vijf extra vrije dagen om te studeren én 1.000,- euro studiebudget. Tom en Leon vertellen je er meer over.

presentatie wordt gegeven

Als software engineer ben je nooit uitgeleerd

Tom is front-end developer bij Synetic: “In de technische wereld gaan alle ontwikkelingen zo snel dat je nooit uitgeleerd bent. Wij maken op kantoor nog wel eens het volgende grapje: twee front-end developers in een bar hebben elkaar niks te vertellen omdat ze geen raakvlakken hebben. Elke front-ender doet namelijk weer hele andere dingen.’’

Leon is back-end developer bij Synetic: “Op het moment dat je denkt: nu heb ik het wiel wel uitgevonden blijkt het toch weer op een betere en snellere manier te kunnen. Zeker in ons vakgebied is het enorm belangrijk dat je het écht leuk vindt om jezelf te blijven ontwikkelen.”

Zeker in ons vakgebied is het enorm belangrijk dat je het écht leuk vindt om jezelf te blijven ontwikkelen.

Cursussen, workshops en trainingen

Tom: “We hebben toevallig deze week twee dagen training op kantoor op het gebied van accessibility. Maar ik haal ook veel kennis van YouTube en volg via Twitter de laatste tech trends. Mijn studiebudget besteed ik jaarlijks aan heel veel losse cursussen en workshops, maar ook bezoek ik regelmatig conferenties.”

Leon: ‘’Ik doe momenteel een cursus rondom Symfony. Dat is een Framework waar we bij Synetic mee werken. Ik vind het heel fijn dat ik mezelf op deze manier kan blijven ontwikkelen.”

Jaarlijkse hackathon

Een van de tradities waar iedereen bij Synetic naar uitkijkt is de jaarlijkse hackathon. Vanuit zoveel mogelijk verschillende disciplines brengen collega’s samen een weekend door om nieuwe technologieën te leren, innovatieve oplossingen te bedenken, te coderen en te prototypen. Het zijn altijd drie feestelijke dagen die zorgen voor veel energie en inspiratie. Benieuwd wat er afgelopen jaar bedacht én gemaakt is?

Bekijk hieronder de aftermovie

Meetups, tech talks, drinks

Bij Synetic sluiten we elke week op vrijdag af met een borrel en ‘Takeaway’; een korte talk waarbij een van onze digital pioneers iets deelt wat hem of haar bezighoudt rondom het vakgebied. Dit kan over technologie gaan, maar ook over een programmeertaal of een onderwerp zoals 3D-animaties.

Vier keer per jaar maken we van Tech Takeaway een nog groter feestje met allerlei verschillende tech talks én een bijzondere gastspreker. Dan is bovendien iedereen die geïnteresseerd is in tech welkom voor een flinke dosis inspiratie.

Leon: “Tijdens de Tech Takeaway delen we onze kennis met elkaar. Een collega deelt bijvoorbeeld iets over een nieuwe framework, keyboard shortcuts of techniek. Ik vind het heerlijk om me ergens in te verdiepen, daarom vind ik deze events heel leuk. Tijdens de hackathon leer je dingen die je ook daadwerkelijk in de praktijk gebruikt. Elke dag nieuwe dingen leren is inherent aan software engineer zijn. In de technische wereld gaan ontwikkelingen heel snel en komen er constant nieuwe versies uit van programma’s.’’