Synetic aan de slag voor de bibliotheek van de toekomst

Leesclubs zijn veel tijd kwijt aan het bestellen van boeken doordat het bestelproces ingewikkeld en verouderd is. Bibliotheken zijn aan de andere kant veel tijd kwijt aan de administratie. Probiblio, de organisatie die zich inzet voor bibliotheken in Noord- en Zuid-Holland als het gaat om ondersteuning op het gebied van innovatie, kennis en advies, wil het hele proces van het zoeken en bestellen van boeken voor leesclubs én bibliotheken makkelijker maken. Hierin bundelt Probiblio de krachten met Rijnbrink en FlevoMeer Bibliotheek. Samen werken we dan ook aan een gloednieuw online bestelplatform.

3 personen kijken aandachtig naar een boek

Wegwijs in de digitale wereld

Probiblio is een organisatie die zich inzet voor bibliotheken in Noord- en Zuid-Holland als het gaat om ondersteuning op het gebied van innovatie, kennis en advies. Rijnbrink doet hetzelfde voor bibliotheken in Overijssel en Gelderland. De meerwaarde van deze organisaties is dat zij met het bundelen van de juiste kennis, budgetten en advies ervoor zorgen dat de bibliotheken hun unieke rol in de maatschappij optimaal kunnen vervullen, ook in de digitale wereld. Nu, en in de toekomst.

Makkelijk online boeken zoeken, bestellen en retourneren

Via de website mijnleesclub.nl ondersteunen we leesclubs en bibliotheken in vijf provincies door het aanbieden van zogeheten ‘Boekenpakketten’. De pakketten bestaan uit meerdere exemplaren van dezelfde titel en achtergrondinformatie over het boek en de auteur. De bibliotheek onderhoudt zelf het contact met de leesclubs, Probiblio, Rijnbrink en FlevoMeer zorgen ervoor dat de koffers op het gewenste moment bij de bibliotheek worden afgeleverd.

De grootste meerwaarde van het nieuwe platform is dat de leesclubs nu zelf kunnen kiezen wat ze wanneer willen lezen. Dit was voorheen nog niet mogelijk voor de leesclubs in Noord-en Zuid-Holland. De leesclubs stuurde lijst met voorkeuren op en moesten afwachten wat ze opgestuurd kregen. Met het nieuwe platform kunnen ze zelf zien welke titels er beschikbaar zijn en kunnen ze dit direct voor een bepaalde periode reserveren.

Het zoeken, bestellen en retourneren van boeken moet makkelijker en efficiënter, zowel voor leesclubs als voor bibliotheken.
Tom van Etten , Product Lead Synetic

Onze favoriete oplossing voor e-commerce: Shopware

Om het hele proces van zoeken, bestellen en retourneren van boeken voor leesclubs én bibliotheken makkelijker en efficiënter te maken werken we samen aan een gloednieuw online bestelplatform op basis van Shopware. Shopware biedt alle vrijheid om een indrukwekkende e-commerce beleving op te bouwen. Het open source systeem zorgt ervoor dat Probiblio gebruik kan maken van de beste kwaliteit, design en technologie, waardoor het meegroeit met de wensen van de klant.

Lees meer over Shopware

Bijdragen aan de bibliotheek van de toekomst

Boekenliefhebbers kunnen straks gemakkelijk via mijnleeskring.nl boeken bestellen en retourneren. Samen met Probiblio zorgen we ervoor dat bibliotheken hun unieke rol in de maatschappij kunnen blijven vervullen. Nu, en in de toekomst.

Synetic werkt samen met