Scholengemeenschap Vonk en Synetic op missie in het digitale landschap

Met 13 vestigingen in Noord-Holland is Vonk een van de grootste aanbieders van opleidingen in Nederland die zich focussen op mbo-studenten, vmbo-leerlingen, cursisten educatie en vavo studenten. Samen met Vonk werkt Synetic aan een gloednieuw digitaal platform – hét visitekaartje voor het werven en informeren van nieuwe leerlingen, studenten, docenten en ouders.

Studenten lachen naar elkaar

De nieuwe organisatie Vonk is het gevolg van een fusie tussen scholengemeenschappen ROC Kop van Noord-Holland en het Clusius College. Samen verwacht Vonk nóg beter aan te kunnen sluiten op de behoefte van studenten en medewerkers en daarmee een sterke positie in te nemen voor de toekomst.

Website voor scholieren, docenten én ouders

De organisatie wil dan ook een passend visitekaartje ontwikkelen voor het werven en informeren van nieuwe scholieren, nieuwe docenten en ouders. Vonk koos voor Synetic vanwege haar expertise op het gebied van AFAS en Drupal én haar digitale ervaring binnen de educatiebranche. Zo werkten Synetic en ROC Midden Nederland eerder samen aan een nieuw platform waarop alle colleges en opleidingen van de scholenkoepel perfect tot hun recht komen. Voor de branding en het design van de Vonk website werkt Synetic samen met de creatieve partner van Vonk: Raadhuis uit Oudorp (Alkmaar).

Razendsnel een krachtige website

De website wordt nog voor de start van het nieuwe schooljaar gelanceerd. Onze ‘Drupal Kickstart’, een eigen Drupal-distributie met kant-en-klare bouwblokken, zorgt ervoor dat de basis direct staat als een huis. Lees meer over deze manier van werken.

Ervaring binnen de educatiebranche

Naast Drupal Kickstart zorgt ook Synetic’s ervaring binnen de educatiebranche voor een kickstart. Tijdens strategische workshops kunnen we ook op inhoudelijk vlak direct meedenken en snel tot de kern van vragen komen. We weten precies hoe je op een slimme manier een opleiding presenteert aan geïnteresseerde scholieren - en hoe alle opleidingen moeten samenkomen op één platform.

Interesse in een opleiding kan op meerdere vlakken spelen: locatie, niveau, duur en in welke sector(en) je later kunt gaan werken bijvoorbeeld. Je wilt presenteren wat belangrijk is voor de doelgroep.
Niels van Aken , Team & product lead Synetic

In no time live en dan door

Het uitgangspunt is om in zeer korte tijd een robuust ‘MLP’ (Minimal Lovable Product) platform te lanceren en de aankomende jaren verder te ontwikkelen.

Synetic werkt samen met