Dit is Shopware 6.6: beter, sneller en sterker

Shopware heeft een nieuwe versie van het populaire e-commerce platform gelanceerd: Shopware 6.6. De meest recente update biedt partners en gebruikers slimmere features, nieuwe functionaliteiten en meer stabiliteit en veiligheid. Een AI Copilot die inmiddels op bijna elk vlak meekijkt, meedenkt en meewerkt, nóg meer gebruikersgemak: de nieuwste release van Shopware maakt elke shopervaring mogelijk. Dit moet je weten over Shopware 6.6!

Een shop voor elke shop

De release van Shopware 6.6 voegt een compleet nieuw hoofdstuk toe aan het verhaal van de shopping-specialist. Een hoofdstuk geschreven met behulp van de betrokken, creatieve Shopware-community. Samen met gebruikers, developers en partners legt Shopware met deze update de basis voor een nóg krachtiger platform. Een platform dat niet alleen up-to-date is en draait op de allernieuwste technologie, maar ook een fundament legt voor nog veel meer innovatieve features.

Power to the platform

Ruim vijf jaar en meer dan twintigduizend webwinkels verder is Shopware 6 uitgegroeid tot hét e-commerce platform voor het grote én kleine publiek. Door de schaalbaarheid en flexibiliteit is het open-source platform een winkel-op-maat voor elke online onderneming. Van grote, internationale merken en de online opmars van slimme startups tot een gebruiksvriendelijke webshop voor lokale en regionale ondernemingen: Shopware kleedt elke online etalage passend aan.

De 6.6-versie van Shopware is in meerdere opzichten grensverleggend. Bestaande en nieuwe gebruikers krijgen toegang tot een sterk verbeterde performance, verhoogde veiligheid en meer flexibiliteit. Deze veranderingen zijn weliswaar niet direct zichtbaar met het blote oog, de grootste upgrades zitten in de code, cruciaal zijn de uitvoerig geteste vernieuwingen en verbeteringen wél.

Versnelde laadtijden 

De eerste grote verbetering die Shopware 6.6 met zich meebrengt, zijn de verbeterde laadtijden. Pagina’s worden sneller dan ooit geladen, waarmee voldaan wordt aan een belangrijke SEO-vereiste. Door het efficiënter toepassen van JavaScript en het asynchroon laden van scripts, staat elke Shopware-shop op poleposition als het gaat om het verbeteren van de zichtbaarheid in zoekmachines en het vergroten van het online bereik.

Ook de organische vindbaarheid en SEO-prestaties van meertalige webwinkels krijgen een boost, doordat de ElasticSearch mapping data nu in meerdere talen ondersteund wordt. Dit leidt tot zichtbare verbetering in prestaties bij het updaten en herindexeren van productdata. In combinatie met state-of-the-art technologie, neemt Shopware 6.6 gebruikers naar een (online) wereld waarin steeds meer programma’s en systemen compatible zijn.

Meer op maat dan ooit

Individuele behoeften van ondernemers en developers zijn altijd het belangrijkste uitgangspunt van Shopware 6 geweest. Vanaf de lancering van de ‘6-serie’ was duidelijk dat Shopware gebruikers de vrijheid moest geven om de online omgeving volledig af te stemmen op de eigen verwachtingen en wensen én die van klanten. De nieuwste versie doet daar een flinke schep flexibiliteit bovenop en geeft de bouwer en gebruiker nóg meer controle.

Synetic is Partner Agency van Shopware. Onze specialisten zijn al volop bezig met het maximaal benutten van de nieuwe functionaliteiten en het bouwen van nieuwe, geweldige online ervaringen. Voor onze klanten en voor de klanten van onze klanten. Of je nu een nieuw e-commerce platform wilt ontwikkelen of jouw bestaande webshop wel een make-over kan gebruiken: wij kijken graag met je mee. Get in touch en stap binnen in jouw digitale toekomst.

Ilja, medewerker binnen Synetic als Business Strategy Manager

Past Shopware bij jouw business?

Wil jij vooruit met je e-commerce business? En ben je benieuwd naar de mogelijkheden die Shopware je kunnen bieden? Neem dan contact met ons op!