Drupal 7 eindigt, wat zijn je opties? (deel 1)

Drupal 9 is onderweg en dit heeft gevolgen voor Drupal 7 en 8. Maar Drupal 8 is toch nog maar net een paar jaar uit? Klopt! Maak je echter geen zorgen. In deze driedelige blogreeks leggen wij je uit hoe je jouw organisatie gereedmaakt voor de toekomst

Aan het werk met Drupal
11 oktober 2018

Drupal 9 ligt op schema om in 2020 gereleased te worden. Omdat Drupal alleen de twee meest recente grote versies ondersteunt, zal de ondersteuning voor Drupal 7 uiterlijk in november 2021 eindigen.

Dit betekent dat we Drupal 7 vaarwel gaan zeggen, maar nog niet het einde van het CMS. Net als bij Drupal 6 kun je er namelijk voor kiezen om tegen betaling een ‘long term support’ aan te gaan voor Drupal 7, zodat je Drupal platform veilig blijft en een update uitgesteld kan worden.

Upgrade van Drupal 7 naar 8

Ondanks de mogelijkheid om je Drupal 7 installatie te laten ondersteunen, raden wij aan om in de komende jaren een update naar een nieuwere versie van Drupal te maken. Op langere termijn is dit namelijk veel efficiënter en veiliger.

Inmiddels stappen dan ook steeds meer organisaties over van Drupal 7 naar Drupal 8, omdat dit de overgang naar Drupal 9 gemakkelijker maakt.

Drupal 8 maakt net als Drupal 9 gebruik van het framework Symfony. Het grootste voordeel van Symfony is dat er een aantal basisfunctionaliteiten out-of-the-box worden meegeleverd, in plaats van dat deze nog apart ontwikkeld moeten worden. Dit scheelt ontwikkelingstijd en -kosten. Lees hier over alle voordelen van Drupal 8.

Futureproof

Twijfel je nog wat het verstandigste is om te doen voor je huidige Drupal installatie? Vraag dan de Drupal scan aan. Hierin wordt onder meer gekeken naar de mogelijkheden om je Drupal installatie te updaten naar een nieuwe versie.

Of neem vrijblijvend contact met ons op om meer te weten te komen wat een update naar Drupal 8 of 9 voor jouw organisatie kan betekenen.

Blogs gerelateerd aan release Drupal 9

Lees de driedelige blogreeks m.b.t. de release van Drupal 9.