Drupal 7 end-of-life (EOL) verplaatst naar 2022

Drupal maakte gisteren bekend versie 7 op het gebied van security een jaar langer te ondersteunen dan in eerste instantie was gepland, namelijk tot 28 november 2022. De Drupal Community geeft aan deze keuze te hebben gemaakt vanwege de coronacrisis en de impact van COVID-19 op plannen en budgetten van bedrijven wereldwijd. De vele organisaties die momenteel Drupal 7 gebruiken krijgen op deze manier nu meer tijd voor de migratie naar Drupal 8/9.

Een foto van code
25 juni 2020

Voor Drupal 8 blijft de EOL 2 november 2021, dit hangt samen met de end-of-life-datum van Symfony 3 (het onderliggende open source framework). Drupal stelt verder dat de migratie van Drupal 8 naar Drupal 9 relatief eenvoudig is vergeleken met de upgrade van Drupal 7 naar Drupal 8 (of 9) en verwacht voor deze upgrade dus ook een veel minder grote impact bij gebruikers.

‘End-of-life’ (EOL) betekent onder andere dat Drupal voor de versie in kwestie geen nieuwe security updates meer uitbrengt. De noodzakelijke security updates om je platform veilig te houden kunnen dan niet meer doorgevoerd worden. De Drupal Community heeft nu aangegeven Drupal 7 op het gebied van security een jaar langer te blijven ondersteunen. Nieuwe features of modules zullen echter volgens de originele planning (november 2021) niet meer beschikbaar worden gemaakt voor Drupal 7. Om bij te blijven in de markt en je platform up to date te houden blijft het dus noodzakelijk om tijdig te upgraden.

  • Wat zijn je opties na Drupal 7?

    Ga je voor Drupal 9 of kies je voor een decoupled oplossing? We helpen je graag met nadenken over de opvolger van Drupal 7 en hebben de opties voor je op een rijtje gezet.

    Meer informatie

Synetic werkt samen met