Hackathon 2022 levert handig inzicht op

Een van de tradities waar iedereen bij Synetic naar uitkijkt is de jaarlijkse hackathon. Vanuit zoveel mogelijk verschillende disciplines brengen collega’s samen een weekend door om nieuwe technologieën te leren, innovatieve oplossingen te bedenken, te coderen en te prototypen. Het zijn altijd drie feestelijke dagen die zorgen voor veel energie en inspiratie. Deze editie leverde bovendien allerlei handige inzichten op.

Sorry, this planet is taken  

Het resultaat van Danny, Kevin, Koen en Robin is een e-Ink scherm dat bij de vergaderruimtes komt te hangen. Op het scherm kun je zien of de ruimte op dat moment vrij is of bezet, maar het toont ook de vergaderingen en beschikbaarheid voor de komende uren. ‘Elektronisch papier’ (e-Ink) heeft een laag energieverbruik omdat er alleen stroom nodig is om het scherm te verversen. 

Foto van een man, medewerker van Synetic, die aan een bureau een prototype aan het bouwen is.

Het scherm werkt op basis van een Raspberry Pi, een soort minicomputer, en een in Python geschreven programma. Vergaderruimtes worden bij Synetic gereserveerd via Outlook, dit scherm haalt de data dan ook daar vandaan. In de toekomst maken we het mogelijk om met één klik op het scherm ook een op dat moment beschikbare ruimte te reserveren.

Foto van een man, een medewerker van Synetic, die op een laptop aan het videobellen is met een collega.

Mission Control

Het doel van Jordy, Sam en Niels is om budgetten van projecten beter inzichtelijk te maken voor de teams. Met Mission Control hebben zij een nieuw dashboard voor Synetic ontwikkeld waar alle belangrijke informatie van een project in één duidelijk en groot overzicht getoond wordt. Voor veel administratieve processen gebruiken wij Afas software. Zo worden via dat systeem bijvoorbeeld de uren verwerkt en de budgetten geupdatet. Het nieuwe dashboard is dan ook met een API gekoppeld aan Afas.

Het team kan makkelijk zien welk budget van het totaal reeds besteed is, en hoe de verdeelsleutel is tussen verschillende functies.
Jordy Vleugel , Synetic

Digitale ontmoetingsplaats  

Sander, Tom en Ilja hebben een digitale ontmoetingsplaats gecreëerd. Iedereen die de webpagina opent krijgt een avatar die kan lopen en praten in deze digitale wereld. Na inloggen zie je elkaar real-time lopen en zie je elkaars berichtjes. Om dit te ontwikkelen is in de basis gewerkt met HTML, CSS, JavaScript (ES6). Daar bovenop is Firebase gebruikt voor opslag van de data (waar staat iedereen, naar welke kant lopen ze, etc.) en Socket.io voor de real-time communicatie die nodig is voor het rondlopen en de uitwisseling van berichtjes.  

Schuif om meer te zien
Foto van twee mannen, medewerkers van Synetic die een prototype bouwen.
Foto van een man, een medewerker van Synetic, die op een laptop aan het videobellen is met een collega.
Close-up van een kom saoto soep
Foto van een man die aan het tafeltennissen is