Het resultaat van onze Hackathon 2020

Een van de tradities waar iedereen bij Synetic naar uitkijkt is de jaarlijkse Hackathon. Onze software engineers brengen een weekend door op een bijzondere locatie om daar samen innovatieve oplossingen te bedenken, tot nieuwe ideeën te komen, te coderen en te prototypen. Vanwege de coronamaatregelen hackten de deelnemers dit jaar mee vanaf verschillende locaties, maar ook deze remote edition zorgde voor veel energie en inspiratie. Benieuwd wat er bedacht is? Deze prototypes werden gemaakt tijdens de Hackathon 2020.

Synetic hackathon logo
7 juli 2020

Onzichtbaar Doolhof

Tom Hartwig

"Het Onzichtbare Doolhof is een spelletje dat je moet spelen met een screen reader, dat is software die mensen die blind en slechtziend zijn gebruiken om webpagina's voor te lezen. Je ziet letterlijk niets, het scherm is zwart. Omdat je niets ziet is gebruik van een screen reader verplicht: zonder screen reader weet je als speler niet waar je bent. Bij het Doolhof zit een knopje waardoor je het doolhof even kunt zien. Als iemand de weg kwijt was liet ik ze voor een paar seconden het doolhof zien. Het Doolhof illustreert perfect wat voor voordeel je hebt als je geen visuele beperking hebt: iedereen wist na deze paar seconden meteen de uitgang te vinden nadat ze even konden kijken."

Animaties (van After Effects naar geanimeerde SVG’s)

Andy Ketelaar

"Ik vind After Effects een fijn programma om in te werken en is het mijn hobby om daar coole animaties in te maken. Mijn twee passies (animaties maken en development)  kwamen samen tijdens de Hackathon. Normaal gesproken is het maken van animaties een flinke klus, maar nu heb ik een simpelere methode gevonden om animaties te maken en gebruiken. Van een zware video tot lichte animatie… wat is nou fijner om 3MB om te kunnen zetten in 3kB, of als developer enkele minuten bezig te zijn met het coderen van de animatie in plaats van uren? Hier kun je echt, sneller en efficiënter awesome websites mee gaan maken."

Screenshot van het Hackathon Webflow project

Webflow

Jeroen Witte

"Webflow is een online ’no-code' tool, waarmee je aan de hand van een interface websites kan ontwikkelen en toch kan voldoen aan diverse ontwikkel standaarden. Mijn doel was om als designer meer te leren over de mogelijkheden van Webflow, wat natuurlijk het beste gaat door de grenzen op te zoeken. Met een grote lijst van dingen die ik wilde proberen, heb ik uiteindelijk ervoor gekozen om een sidescrolling experience te maken met geavanceerde interacties, parallax en SVG animaties. Eigenlijk iets heel anders dan wij normaal gesproken voor onze klanten maken, maar wel kunnen! Tot mijn grote plezier was er enorm veel mogelijk en lukte het redelijk om te maken wat ik in gedachten had. De term ‘no-code’ is echter wel wat misleidend, want een stevige basiskennis van hoe HTML en CSS werkt is verreist om iets te kunnen maken wat ook daadwerkelijk te gebruiken is. Ook hiervan heb ik weer veel opgestoken en ondanks dat mijn project wat betreft CSS heel slecht in elkaar zit, was dit voornamelijk ontstaan door tijdgebrek. Zoals menig developer wel eens roept; lokaal werkt het!"

Location Based Augmented Reality

Sietse van der Bom

"De aarde kan met behulp van een ‘geohash’ worden opgedeeld in 57 biljoen lapjes van 3x3 m2. Om die op een praktische manier te benoemen krijgt elk lapje een naam bestaande uit 4 woorden. Met behulp van de AR.js library kun je in de browser van je mobieltje deze namen augmented tonen. In het Synetic kantoor bevindt zich het lapje genaamd ‘athena-guided-ajar-crane’. Die naam zie je nu dus zweven als je met je mobiel ‘door de kantoor ruimte kijkt’."

Thomas Dik

"Mijn protoype is bedoeld om locaties te markeren en te delen met andere gebruikers van de applicatie. Op deze manier kunnen we samen de wereld verrijken met informatie op gps basis. Zo zou je foto's of berichten kunnen achterlaten voor een ander om te vinden. Ook zou iemand een persoonlijke voice of video mail kunnen achter laten voor jou om te zien zodra je thuis bent. Later zou dit ook verrijkt kunnen worden om bijvoorbeeld af te spreken op een gps coordinaat. Het zou ook gebruikt kunnen worden voor een wandeling door een bepaald gebied op basis van meerdere markers. Zo ben je niet aan vaste routes gebonden maar kun je routes uitstippelen zonder een kaart."

Software engineers Synetic werken aan prototypes

Synetic werkt samen met