Sportprogramma bij Synetic zorgt voor extra energie

Je gezondheid was nog nooit zo belangrijk, maar met het thuiswerken is voldoende bewegen een flinke uitdaging. Om iedereen bij Synetic een extra (en leuk!) duwtje in de rug te geven bieden we een programma aan dat deelnemers beloont voor beweging: a.s.r. Vitality. Het programma leverde een flinke boost op in wandelingen, fietstochten, bootcamps en allerlei andere vormen van sport. Collega’s Elja en Jeffrey zijn grote fans van het a.s.r. Vitality programma en delen welke impact het heeft op hun fitheid. Jeffrey vertelt: “Dit programma is het extra duwtje in de rug om toch de deur uit te gaan om te sporten in plaats van binnen te zitten.”

Foto van een man in de sportschool die bankdrukt

Reden om meer te gaan bewegen

Jeffrey: “Vooral het extra stukje motivatie om te bewegen is voor mij de reden dat ik besloot om mee te doen aan het Vitality programma. De Vitality app is zo ingericht dat je wekelijks je doelen kunt halen en daar punten voor terug krijgt. Die punten kun je inwisselen voor verschillende cadeaus, zoals een cadeaubon van Bol.com of Zalando. Dit heeft ervoor gezorgd dat ik mezelf ben gaan uitdagen om meer te gaan sporten en uiteindelijk mijn wekelijkse doelen te halen.”

Elja: “Ik ben iemand die houdt van veel sport en bewegen. Toen Hessel, een van de eigenaren van Synetic, mij erop wees dat dit iets was wat we konden aanbieden aan onze medewerkers, was ik direct enthousiast. Ik houd ervan om mensen te stimuleren, motiveren en ik heb veel contact met collega’s. Ik sportte al veel, maar door het zetten van de stappen is het wel meer gaan leven in mijn omgeving, zowel op werkgebied als privé. Ook heeft het mij extra gemotiveerd tijdens het thuiswerken, zo doe ik veel telefoontjes wandelend en als ik op kantoor ben ga ik vaak even met collega’s een rondje lopen.”

Extra duwtje in de rug

Jeffrey: “Voordat ik begon aan Vitality was ik al bezig met sporten, zo deed ik aan voetbal, fitness en hardlopen. Maar ik merkte tijdens thuiswerken dat ik wat meer binnen bleef en steeds minder deed aan sport. De app is in het afgelopen jaar dan net het extra duwtje in de rug geweest om toch de deur uit te gaan om te gaan sporten in plaats van binnen te zitten.”

Elja: “Het programma heeft zeker bijgedragen aan de mate van sportiviteit. Ik ben meer gaan wandelen, je wilt namelijk toch de extra stappen zetten om je doel te behalen en tegelijkertijd fitter worden. Daarnaast merk ik dat collega’s om mij heen weer sportactiviteiten zijn gaan oppakken of elkaar meenemen naar bepaalde sportactiviteiten.”

Fitter en sterker

Jeffrey: “Doordat ik meer tijd en energie in het sporten ben gaan steken voel ik me fitter en sterker. Ik heb nu mede dankzij de app een vast ritme waarin ik alle sportactiviteiten plan in de week. Hierdoor is het voor mij makkelijker om mijn doelstellingen te halen en mijn punten in te wisselen voor toffe cadeaus. Mijn doelen behaal ik vooral door mijn hartslag te meten tijdens voetballen en fitnessen. Daarnaast houd ik bij het hardlopen mijn stappen bij en probeer ik veel te lopen op de dagen dat ik niet sport, zodat ik toch veel stappen meepak.”

Elja: “Mijn doelen behaal ik door verschillende sportactiviteiten zoals boksen, softbal, en wandelen. Sinds kort fiets ik ook regelmatig een haal ik daarmee ook mijn punten. Het afgelopen jaar ben ik over het algemeen meer gaan sporten en ik voel ook dat ik fitter en sterker ben. Ik ben nu een jaar lid en heb alle 52 weekdoelen behaald, voor mij zijn de doelen dus makkelijk te halen. Van de fitbit die ik heb aangeschaft krijg ik elke maand ook de maximale cashback.”

Stimuleren van een gezonde leefstijl

Jeffrey: “Ik vind het erg goed dat Synetic aandacht besteed aan gezondheid en fitheid binnen de organisatie. Synetic geeft echt om zijn mensen en stimuleert om gezond en fit te blijven, vooral in deze tijd van thuiswerken. We hebben ook met collega’s een Vitality groepsapp, waarin iedereen vol trots hun activiteiten en punten laten zien. Ik ben erg competitief en wil graag mijn punten halen, dus het motiveert me dan ook om aan de bak te gaan als ik zie dat andere collega’s hun punten al behaald hebben.”

Elja: “In de Vitality groepsapp ben ik de aanvoerder, ik probeer collega’s te motiveren en stimuleren om te bewegen. Daarnaast heb ik het idee dat ik het goede voorbeeld moet geven, dus op die manier werkt het ook motiverend voor mezelf. Als ik soms een mindere dag heb en een collega deelt wat in de groepsapp dan geeft dat toch een stukje motivatie om mijn weekdoelen te halen. Het sporten doe je voor jezelf, maar er is ook echt een groepsgevoel. Door het samen te doen is het een succes binnen het bedrijf. Ik vind het mooi dat Synetic medewerkers op deze manier stimuleert. Iedereen zou dit moeten doen.”