Synetic en FrieslandCampina worden digital partners

Synetic en FrieslandCampina worden digital partners: een samenwerking op technisch en strategisch gebied. FrieslandCampina is een van de grootste zuivelondernemingen in de wereld en levert een breed assortiment aan producten. Met het oog op de toekomst wil het bedrijf digitaal een grote stap zetten. Een nieuw centraal platform wordt de basis voor tientallen websites van merken als Friesche Vlag, Mona, Chocomel, Monchou, Milner, Optimel en Campina.

Foto van twee jonge meisjes voor een wei met koeien

Open samenwerken met verschillende partijen

Een belangrijke reden voor FrieslandCampina om de samenwerking met Synetic aan te gaan is dat het bedrijf meerdere merken met elk hun eigen website heeft. Mede daarom is het belangrijk dat verschillende partijen makkelijk met elkaar samenwerken. Eerder lieten wij in projecten met KRO-NCRV al zien hoe ons advies op het gebied van een multi-vendor-strategie zijn vruchten afwierp.

FrieslandCampina kiest daarnaast weloverwogen voor open source technologie. Dit geeft het bedrijf de mogelijkheid sneller op veranderingen in te springen en in een hoger tempo te ontwikkelen. Een bijkomend voordeel is dat ontwikkelingen makkelijk gedeeld kunnen worden wanneer verschillende digitale bureaus dezelfde technische taal spreken. Dankzij onze expertise op het gebied van open source software Drupal is Synetic voor FrieslandCampina een logische partner.

Eén platform, verschillende websites

Synetic zet samen met FrieslandCampina Consumer Dairy Nederland voor alle merken onder de groep Consumer Dairy Nederland een nieuwe digitale en technische koers uit, te beginnen met Friesche Vlag. We ontwikkelen één multi-site-platform met verschillende modulaire, flexibele websites. Het ontwerp bestaat hierbij uit een serie componenten die in allerlei combinaties en op diverse plekken hergebruikt kunnen worden. Op deze manier is het voor de marketingafdeling heel makkelijk om zelf rijke landingspagina's te ‘bouwen’. We voegen de nieuwe websites naadloos samen met twee bestaande systemen en vervangen apps geleidelijk voor mobiele websites.

Synetic’s Drupal Kickstart

Als basis voor elk nieuw Drupal-platform ontwikkelden we Drupal Kickstart: een eigen Drupal-distributie met kant-en-klare bouwblokken. Aangedreven door Kickstart komt de samenwerking met FrieslandCampina Consumer Diary Nederland direct in een hoge versnelling. Verbeterde functionaliteiten, templates, beheermodules en andere technieken geven Drupal Kickstart een korte time to market. De schaalbaarheid, robuustheid en veiligheid van Drupal blijven overeind en de beheeromgeving is gebruiksvriendelijker. Onze Kickstart is volgens open source standaarden opgezet en eigendom van de klant, waardoor geen afhankelijkheden ontstaan.

Een toekomst vol nieuwe mogelijkheden

Terwijl we samen de technische ontwikkeling naar een hoger plan tillen, zetten we tegelijkertijd een duurzame strategie uit. Eentje waarbij FrieslandCampina’s marketingafdelingen veel meer flexibiliteit krijgen, zodat ze snel op veranderingen kunnen inspringen en rijkere pagina's kunnen bouwen. Zo is het bedrijf binnenkort klaar voor een toekomst vol nieuwe, digitale mogelijkheden.

Synetic werkt samen met