Synetic lanceert marktgerichte teams

Synetic is gestart met het werken in marktgerichte teams. Drie gespecialiseerde teams, elk met een focus op de eigen markt en unieke vakgebieden, zijn volledig toegewijd aan het creëren van de perfecte klantreis voor de ‘eigen’ klanten. Met de nieuwe koers zet Synetic een grote stap voorwaarts in het optimaal én maximaal beschikbaar en bereikbaar maken van in-house expertise voor klanten. ‘Door het vormen van marktgerichte teams binnen de organisatie positioneert Synetic zich nog nadrukkelijker als innovatieve partner én werkgever voor duurzame groei’.

Maak kennis met Team Enterprise, Team Commerce en Team Educatie & Diensten – drie zelfsturende raketten, gebouwd met de kennis, kunde en ervaring van Synetic. Elk een eigen reis, bestuurd door specialisten, allen dezelfde bestemming. “Binnen de nieuwe koers die we varen zijn alle teams zelf verantwoordelijk voor hoe zij werken en hoe zij waarde en opbrengst realiseren in het eigen domein. Teams bepalen zelf hoe zij klanten bedienen en vormgeven aan ontwikkeling”, legt marketingspecialist Esmée Wildbret uit.

De juiste expertise, op de juiste plek en complete verantwoordelijkheid binnen de eigen Synetic-shuttle. Door ervaring, kennis, interesse en ambitie te bundelen in drie marktgerichte teams zet Synetic nieuwe stappen in de perfecte klantreis. “De ‘crews’ bestaan uit experts, gespecialiseerd in de markt die zij vanuit hun team bedienen. Dit betekent dat klanten toegang krijgen tot een super-dedicated team. Niet alleen naar de klant zelf, maar ook naar de markten die bediend en producten die bedacht, ontwikkeld, onderhouden en gelanceerd worden.”

We blijven stappen zetten op weg naar de perfecte klantreis

Team Enterprise richt zich op de grote ondernemingen en platformen die om dagelijks intensieve begeleiding en ondersteuning vragen, Team Commerce tackelt uitdagingen en stuwt innovatie in e-commerce-land en Team Educatie & Diensten is het vertrouwde, veilige station voor onder meer de zorg-, welzijn- en educatiesector. Voor elk team geldt een grote mate van keuzevrijheid. Daarnaast heeft elk team eigen doelstellingen. Hoe deze behaald worden? Dat is aan de teams zelf. Vanuit de organisatie worden de zelfsturende teams actief ondersteund en begeleid in de vorm van coaching en training.  

Door de verantwoordelijkheid voor het dagelijkse reilen, zeilen en klantcontact bij teams te leggen, krijgen specialisten zelf de vrijheid om te bepalen hoe zij hun werk doen. “Want wie weet nu beter wat werkt dan een specialist zelf? De kennis, betrokkenheid, ambitie en expertise zijn aanwezig, binnen heel Synetic. Daar varen we blind op.” De eerste resultaten zijn bemoedigend – zo niet spectaculair. Zowel aan de klantzijde, als voor de Syneticanen zelf.

Sander, medewerker bij Synetic als Engineer, aan het werk

De pioniers ervaren meer werkplezier doordat zij de ruimte en het vertrouwen krijgen te doen waar zij echt goed in zijn. En daar profiteert iedereen van. “Mensen voelen heel veel verantwoordelijkheid. Zij zien en merken dat ze zélf het verschil maken en hebben hun eigen werkdag - en werkgeluk - beter in de hand.”

Doen wat je leuk vindt, zo hoort werken te zijn. “Want dat levert alleen maar positieve resultaten op. We kijken in de eerste plaats naar ervaring, kennis, ambities en interesses van onze mensen. We zorgen ervoor dat iedereen op de juiste plek terechtkomt. Nu, maar ook later. Of je jouw carrièrepad nu al hebt uitgestippeld of de ruimte wilt hebben en krijgen om jouw bestemmingen zelf te ontdekken; wij creëren meerdere carrières onder één dak.”