Wij zijn Synetic, liefhebbers.

Van onze opdrachtgevers, onze oplossingen, technologie en mooie projecten. Bij ons gaat het om het spel én de knikkers. Als full service bureau verstaan wij ons vak en luisteren naar onze opdrachtgevers. Doelgericht werken wij aan de strategische en praktische vertaling van de wensen. Onze scrum teams bestaan uit creatieven en developers; Overeenkomst? Het zijn daadkrachtige types.

Ontmoet onze Specialisten
 

15 jaar in een notendop

feb2004 Joost en Hessel

De echte start

3 jongemannen, 1 zolderkamer (letterlijk 3-hoog achter), een vaste telefoonaansluiting, te veel computers, nog iets meer randapparatuur en de visie om het helemaal te gaan maken in de website business. Direct vanuit de studie startten Joost, Hessel en Reinier het bedrijf Webillusions.
Zoals vrijwel ieder internetbedrijf in die tijd hadden we ons eigen CMS genaamd ProCreate. Uiteraard deden we meer dan alleen het doorontwikkelingen en leveren van ons CMS: we waren in die tijd ook te porren voor huisstijl ontwikkeling, netwerkbeheer, productfotografie, PC’s oplappen, computertrainingen geven etc. De ondernemersles “Focus aanbrengen” moest ons nog geleerd worden.
 

mrt2005

Het voelt als een echt bedrijf

We waren het eerste jaar goed doorgekomen en kregen het zowaar druk! Via-via kwamen we in contact met onze eerste (weliswaar parttime) medewerker. Deze UvA student kon naast zijn studie Kunstmatige Intelligentie wel een zakcentje gebruiken. Het beviel van beide kanten zo goed dat het niet lang duurde voordat er 2 klasgenoten van hem aanschoven.
Het begon aan te voelen als een echt bedrijf.   

 

jul2006 Joost, Reinier en Hessel in de buitenlucht

Tijd voor een serieus kantoor

Na 2 jaar begonnen de zolderkamer en de 2 extra slaapkamers, die inmiddels ook dienst deden als onze werkruimte, ietwat klein (en onprofessioneel) aan te voelen. Tijd voor de stap naar een echt kantoor. Deze plek werd gevonden in Heemskerk, pal aan de A9 in een zo goed als nieuw kantoor. Ook onze naam veranderden we: van Webillusions naar Synetic. Onze poule van parttimers was inmiddels gegroeid tot 6, onze eerste full time medewerkers waren een feit en ook op freelance vlak waren de eerste contacten gelegd.

De opdrachten werden groter, complexer en zeker ook uitdagender. Naast ons eigen systeem werd inmiddels behoorlijk geëxperimenteerd op het gebied van Open Source web development en Business Intelligence oplossingen.

 

jan2008 Drupal logo

Het jaar van de focus

Het jaar van de focus! Na het uitbreiden van ons productportfolio was het tijd om kleur te bekennen. Web development kreeg 'by far' de voorkeur boven andere takken van sport, maar we twijfelden over het voorbestaan van ons eigen CMS. De markt vroeg om leveranciers onafhankelijkheid en hoge mate van innovatie. Dit was meer dan wij op dat moment konden bieden.

Na een uitgebreid onderzoek werd gekozen om ons te specialiseren in het Open Source CMS Framework Drupal. We stonden daarmee aan het begin van een steile leercurve maar die gingen we met plezier in!

jun2010 Synetic pand

Een tweede verhuizing

Drupal wierp zijn vruchten af. De marktvraag naar Drupal expertise nam toe en Synetic groeide als kool. De muren van ons kantoor in Heemskerk kwamen inmiddels op ons af. Na een intensieve zoektocht vonden we een fijne plek in het nabijgelegen Uitgeest. Ruim 3 keer zo groot dus hier zouden we wel lang kunnen blijven zitten…..toch?

Met 12 man zijn we verhuisd en snel weer hard gaan werken aan uitdagende projecten voor een groeiende groep opdrachtgevers.

jul2014

10 jarig jubileum, nieuwe kleuren

2014 is ons jubileumjaar. Een mooi moment om terug te blikken, maar ook om vooruit te kijken en plannen voor de toekomst te maken. Bij die plannen hoort een nieuwe uitstraling. Daarom is er keihard gewerkt aan het vernieuwen van onze huisstijl, logo en website. Een vernieuwing waarbij onze visie, ambitie en kernwaarden tot hun recht komen. 2014 is dus het jaar van de nieuwe kleuren.

sep2015 Synetic Drupal Haarlem

Terug naar Haarlem!

Na exact 5 jaar in Uitgeest kon er geen bureau meer bij en leek het af en toe meer een kippenhok dan serieuze werkvloer. Tijd voor een groter pand dus. Na lange gesprekken en grondige overwegingen, werd Haarlem gekozen als nieuwe vestigingsplaats. Funda werd onze nieuwe startpagina en na enkele maanden vonden we ons nieuwe kantoor. Kennemerplein 2! Een monumentaal pand, bijna 2x zo groot als onze plek in Uitgeest en pal aan het station. Vanaf 7 september 2015 vertonen we hier onze kunsten.

sep2018

Een verdubbeling

Een sprong van 3 jaar in de tijd! Tussen 2015 en 2018 groeit Synetic naar een team van meer dan 40 full time liefhebbers. Diverse SCRUM teams werken aan uiteenlopende projecten van toonaangevende opdrachtgevers. De wereld veranderd in een hoog tempo en Synetic veranderd mee. Zowel Creatief als Technisch heeft er verbreding plaatsgevonden en hebben we een plek weten te bemachtigen in de Emerce top 100 E-business. Een mooie tijd om een innovatief bureau te zijn!

 

Synetic Team