Tijdlijn Synetic

Drie jongemannen, één zolderkamer, een vaste telefoonaansluiting, te veel computers, nog iets meer randapparatuur en de visie om het helemaal te gaan maken in de website business. We maken een reis terug in de tijd naar 2004 wanneer Joost, Hessel en Reinier het bedrijf starten dat nu Synetic heet.

November 2020

Synetic & Henry Handsome bundelen krachten

Foto van oprichters Synetic Hessel Appers en Joost Appers en oprichters Henry Handsome Fanny Morrieën en Roel Stevens.

De ambitie van oprichters en neven Joost Appers en Hessel Appers om met Synetic te groeien is sinds de start in 2004 niet veranderd. In 2021 worden zij aandeelhouder van Henry Handsome. Waar Synetic de techniek in het DNA heeft zitten, ligt de kracht van Henry Handsome in digital design. Samen vormen de bureaus een onverslaanbare combinatie die vanuit de business doelstellingen van de klant, mooie dingen ontwerpt én bouwt.

Lees meer

De 'Synetic family' bestaat met het nieuwe rebelse zusje Henry Handsome -in Haarlem gevestigd op steenworp afstand van Synetic- nu uit meer dan 50 specialisten, met daaromheen een groeiend netwerk van verschillende partners en experts.

Maart 2020

Met 50 collega's vanuit huis werken

Als digital agency zijn we goed voorbereid en uitgerust om vanaf verschillende locaties te werken. Logeerkamers en zolders worden omgetoverd tot thuiswerkplek en nieuwe uitdagingen zorgden voor veel creativiteit. Ons werk, onze projecten en overleggen gaan digitaal gewoon door, maar met 50 collega's vanuit huis werken is tóch anders. We missen ons kantoor en we missen elkaar; goedemorgen zeggen, samen lunchen, even snel face to face sparren, of de vrijdagmiddagborrel. Om verbinding te bevorderen organiseren we daarom allerlei bijzondere alternatieven zoals de ‘Goedemorgen koffiedate’.

Een compilatie van screenshots van verschillende videocalls waarop medewerkers van Synetic een kop koffie vasthouden met de tekst: but first coffee.

September 2018

Een verdubbeling

Een sprong van 3 jaar in de tijd! Tussen 2015 en 2018 groeit Synetic naar een team van meer dan 40 full time liefhebbers. Diverse SCRUM teams werken aan uiteenlopende projecten van toonaangevende opdrachtgevers. De wereld veranderd in een hoog tempo en Synetic veranderd mee. Zowel Creatief als Technisch heeft er verbreding plaatsgevonden en hebben we een plek weten te bemachtigen in de Emerce top 100 E-business. Een mooie tijd om een innovatief bureau te zijn!

September 2015

Terug naar Haarlem

Foto van het monumentale pand in Haarlem waarin Synetic gevestigd is sinds 2015.

Na exact 5 jaar in Uitgeest kon er geen bureau meer bij en leek het af en toe meer een kippenhok dan serieuze werkvloer. Tijd voor een groter pand dus. Na lange gesprekken en grondige overwegingen, werd Haarlem gekozen als nieuwe vestigingsplaats. Funda werd onze nieuwe startpagina en na enkele maanden vonden we ons nieuwe kantoor. Kennemerplein 2! Een monumentaal pand, bijna 2x zo groot als onze plek in Uitgeest en pal aan het station. Vanaf 7 september 2015 vertonen we hier onze kunsten.

Juli 2014

10 jarig jubileum, nieuwe kleuren

2014 is ons jubileumjaar. Een mooi moment om terug te blikken, maar ook om vooruit te kijken en plannen voor de toekomst te maken. Bij die plannen hoort een nieuwe uitstraling. Daarom is er keihard gewerkt aan het vernieuwen van onze huisstijl, logo en website. Een vernieuwing waarbij onze visie, ambitie en kernwaarden tot hun recht komen. 2014 is dus het jaar van de nieuwe kleuren.

Juni 2010

Een tweede verhuizing

Een foto van een groep Synetic medewerkers die buiten aan het borrelen zijn op een bedrijventerrein.

Drupal wierp zijn vruchten af. De marktvraag naar Drupal expertise nam toe en Synetic groeide als kool. De muren van ons kantoor in Heemskerk kwamen inmiddels op ons af. Na een intensieve zoektocht vonden we een fijne plek in het nabijgelegen Uitgeest. Ruim 3 keer zo groot dus hier zouden we wel lang kunnen blijven zitten…..toch? Met 12 man zijn we verhuisd en snel weer hard gaan werken aan uitdagende projecten voor een groeiende groep opdrachtgevers.

Januari 2008

Het jaar van de focus

Na het uitbreiden van ons productportfolio was het tijd om kleur te bekennen. Web development kreeg 'by far' de voorkeur boven andere takken van sport, maar we twijfelden over het voorbestaan van ons eigen CMS. De markt vroeg om leveranciers onafhankelijkheid en hoge mate van innovatie. Dit was meer dan wij op dat moment konden bieden.

Na een uitgebreid onderzoek werd gekozen om ons te specialiseren in het Open Source CMS Framework Drupal. We stonden daarmee aan het begin van een steile leercurve maar die gingen we met plezier in!

Juli 2006

Tijd voor een serieus kantoor

Na 2 jaar begonnen de zolderkamer en de 2 extra slaapkamers, die inmiddels ook dienst deden als onze werkruimte, ietwat klein (en onprofessioneel) aan te voelen. Tijd voor de stap naar een echt kantoor. Deze plek werd gevonden in Heemskerk, pal aan de A9 in een zo goed als nieuw kantoor. Ook onze naam veranderden we: van Webillusions naar Synetic. Onze poule van parttimers was inmiddels gegroeid tot 6, onze eerste full time medewerkers waren een feit en ook op freelance vlak waren de eerste contacten gelegd.

De opdrachten werden groter, complexer en zeker ook uitdagender. Naast ons eigen systeem werd inmiddels behoorlijk geëxperimenteerd op het gebied van Open Source web development en Business Intelligence oplossingen.

Foto van de oprichters van Synetic: Joost Appers, Reinier Maarschall en Hessel Appers.

Maart 2005

Het voelt als een echt bedrijf

We waren het eerste jaar goed doorgekomen en kregen het zowaar druk! Via-via kwamen we in contact met onze eerste (weliswaar parttime) medewerker. Deze UvA student kon naast zijn studie Kunstmatige Intelligentie wel een zakcentje gebruiken. Het beviel van beide kanten zo goed dat het niet lang duurde voordat er 2 klasgenoten van hem aanschoven. Het begon aan te voelen als een echt bedrijf.

Februari 2004

De echte start

3 jongemannen, 1 zolderkamer (letterlijk 3-hoog achter), een vaste telefoonaansluiting, te veel computers, nog iets meer randapparatuur en de visie om het helemaal te gaan maken in de website business. Direct vanuit de studie startten Joost, Hessel en Reinier het bedrijf Webillusions. Zoals vrijwel ieder internetbedrijf in die tijd hadden we ons eigen CMS genaamd ProCreate. Uiteraard deden we meer dan alleen het doorontwikkelingen en leveren van ons CMS: we waren in die tijd ook te porren voor huisstijl ontwikkeling, netwerkbeheer, productfotografie, PC’s oplappen, computertrainingen geven etc. De ondernemersles “Focus aanbrengen” moest ons nog geleerd worden.