Nieuw webdesign brengt unieke positionering Brinkman beter naar voren
  • Brinkman Slider 1
  • Brinkman Slider 2
  • Brinkman Slider 3
  • Brinkman Slider 4
Brinkman Header Synetic

Uitgever profiteert van kansen Drupal

Brinkman logo

Brinkman Uitgeverij levert schoolboeken voor het MBO en is gespecialiseerd in uitgaven op het gebied van ICT en ICT-toepassingen. Synetic werkt al jarenlang aan diverse projecten voor Brinkman Uitgeverij en om de krachtige identiteit van de uitgeverij beter naar voren te laten komen, hebben wij een nieuwe Drupal website ontwikkeld met een aantal bijzondere elementen.

Sinds 2005 werkt Synetic aan verschillende projecten voor Brinkman Uitgeverij. Zo realiseerden wij in 2013 een redesign voor de webshop, waar docenten direct boekexemplaren kunnen bestellen.

Brinkman Lesmateriaal

Unieke positionering

Na verloop van tijd werd echter duidelijk dat via deze webshop onvoldoende de kracht van Brinkman als uitgeverij werd weergegeven. Wat Brinkman namelijk onderscheidt is de zeer directe betrokkenheid met de docenten.

De uitgeverij ziet namelijk dat docenten het moeilijk vinden om het individu de gewenste aandacht te geven, één van de huidige trends binnen het onderwijs. Het lesmateriaal dat door Brinkman wordt ontwikkeld is dan ook vooruitstrevend en voldoet aan de wettelijke eisen en richtlijnen die gelden binnen het onderwijs. Daardoor is het lesmateriaal van docenten altijd up to date en kunnen zij zich volledig focussen op het individu.

Op de webshop was er echter minimaal ruimte om deze unieke identiteit van de uitgeverij goed naar voren te laten komen. Om het verhaal van Brinkman Uitgeverij te vertellen is er daarom voor gekozen om naast de webshop een nieuwe website te bouwen.

Brinkman Lesmateriaal

Big Hero

De nieuwe website is gebouwd op Drupal 7 en volledig responsive. Verder is er een koppeling gemaakt met Mailchimp en is er een integratie met Drupal Commerce voor het versturen van de boeken. Op de nieuwe website kunnen bezoekers dan ook direct lesmateriaal te bestellen.

Een van de meest in het oog springende onderdelen van de nieuwe website is de ‘Big Hero’, de videoheader op de homepage. Zodra de bezoeker op de website komt, start automatisch een videoscript en kan vervolgens hierop worden doorgeklikt om de volledige video te bekijken.

Daarnaast zijn er op de websites ook video interviews met docenten en studenten beschikbaar, waarin zij hun ervaringen met Brinkman Uitgeverij delen. Verder zijn er diverse functionaliteiten die voorheen extern werden ondergebracht nu allemaal samengebracht binnen de nieuwe website. Alles uiteraard eenvoudig te beheren via het Drupal CMS. 

Brinkman Docentenservice

Docentenservice

Ook is er op de nieuwe website een extra omgeving gerealiseerd genaamd Docentenservice, waar docenten zich kunnen registeren om toegang te krijgen tot extra functionaliteiten en mogelijkheden die de website te bieden heeft.

Na registratie krijgen docenten extra materiaal tot hun beschikking, zoals:

  • Online inkijken van docentexemplaren
  • Oefenvragen
  • Aanvullend lesmateriaal

Deze beveiligde omgeving gaan wij in de toekomst steeds verder uitbreiden met nog meer functionaliteiten die aansluiten bij de wensen van de docenten.

Brinkman Uitgeverij heeft dankzij de nieuwe website een online platform gekregen waar ruimte is voor het unieke eigen verhaal en daarnaast de handvatten biedt om docenten nog beter van dienst te kunnen zijn. Dankzij het robuuste Drupal fundament is het ook nog eens mogelijk om de komende jaren voortdurend in te spelen op de veranderende markt en behoeftes.