Kennisplatform zorgt voor gewenste zichtbaarheid
  • CRV website Synetic 2018
  • CRV website Synetic 2018
CRV website Synetic 2018

Drupal platform voor CRV

CRV-logo

Voor CRV Veeteelt ontwikkelde Synetic een Drupal platform om waardevolle kennis van partners te delen, inclusief een koppeling met advertentieplatform Doubleclick.

CRV adviseert en ondersteunt veehouders om het optimale resultaat uit hun veestapel te halen. Het bedrijf ontwikkelt producten en diensten die voor professionele melk- en vleesveehouders de sleutel vormen tot een goed bedrijfsinkomen en arbeidsplezier. Naast fokkerijproducten biedt CRV ook informatieproducten aan via zijn online platform Veeteelt+.

CRV was opzoek naar een bureau die partners op Veeteelt+ beter voor het voetlicht zou kunnen brengen en het beheer van het platform op zich zou willen nemen.

Bij de aanvraag van onze Drupal scan werd daarbij de wens uitgesproken om Veeteelt+ te integreren in Veeteelt.nl. Vanwege de staat van dit platform adviseerden wij om Veeteelt+ juist los te trekken en in Drupal 8 te bouwen, om op deze manier de mogelijkheid open te houden om op langere termijn Veeteelt.nl naar het nieuwe platform te migreren.

Scala aan mogelijkheden

Het nieuwe online platform van Veeteelt+ biedt partners van CRV een scala aan mogelijkheden. Partners krijgen vanuit CRV één of meerdere Drupal-accounts toegewezen. Doordat deze accounts in het CMS gekoppeld zijn aan een bepaalde partnerpagina kunnen zij enkel voor hen content publiceren.

Iedere ingelogde partner ziet binnen het CMS alleen de content die aan hen toebehoort, ook content die eventueel door een andere gebruiker van dezelfde partner is aangemaakt. De advertentieafdeling van CRV bepaalt daarbij tot welke rubrieken een partner toegang heeft om content te plaatsen.

Partners kunnen daarna dankzij een handige moderator flow direct aan de slag met content voor Veeteelt+. Dit ziet er als volgt uit:

  • De partner upload content
  • De advertentieafdeling beoordeelt deze inhoud waarna de partner indien nodig aanpassingen verricht
  • De eindredactie ontvangt een bericht hierover en beoordeelt de inhoud
  • Bij goedkeuring wordt de inhoud gepubliceerd op Veeteelt+

Koppeling met Doubleclick

Voor Veeteelt+ zijn advertenties een belangrijke inkomstenbron. Om dit volledig te benutten hebben wij voor CRV ook een koppeling gemaakt met het advertentienetwerk van DoubleClick. Samen met een externe e-commerceleverancier is ervoor gezorgd dat bij iedere partner de juiste advertenties worden ingeladen. Op deze manier is een online platform ontstaan met een stevige basis om in de toekomst op door te pakken.