Na corporate website ook vernieuwing extranet
  • Europeesche Extranet Synetic 1
  • Europeesche Extranet Synetic 2
  • Europeesche Extranet Synetic 3
  • Europeesche Extranet Synetic 4
Europeesche_Drupalwebsite_Synetic

Drupal extranet voor Europeesche Verzekeringen

Logo_Europeesche_Synetic_Portfolio

Synetic werkte al samen met de Europeesche Verzekeringen om de nieuwe merkpositionering “voor liefhebbers, door liefhebbers” online tot uiting te laten komen. Hoe wij dit precies hebben gedaan lees je hier.

De Europeesche was dusdanig tevreden met het resultaat en de totstandkoming hiervan, dat zij Synetic hebben gevraagd om ook het extranet te vernieuwen.

Dit komt mede voort vanuit de gedachte dat de Europeesche alle online onderdelen naadloos op elkaar wil laten aansluiten. Voor de verzekeraar was het daarom een logische keuze om het nieuwe extranet in navolging van de corporate website te baseren op Drupal.

De kracht van SCRUM

Voor het nieuwe extranet werden er door de Europeesche vooraf een aantal eisen gesteld:

  • Integratie van het ABZ Digitaal Paspoort
  • Eenvoudig contentbeheer
  • Vereenvoudiging van processen

Synetic is allereerst aan de slag gegaan met het technisch ontwerp, waarbij de belangrijkste wensen en eisen kenbaar werden gemaakt. Vervolgens zijn de user stories geschreven en in een aantal sprints de functionaliteiten ontwikkeld.

Hierin kwam duidelijk de kracht van SCRUM naar voren. Na iedere sprint werd er een releasewaardig product opgeleverd. Op deze manier konden de beheerders van de Europeesche al direct aan de slag om op de acceptatieomgeving van het nieuwe extranet de content in te richten.

Europeesche Extranet Digitaal Paspoort Synetic

Digitaal paspoort

Het ABZ Digitaal paspoort is een digitaal identiteitsbewijs voor tussenpersonen om toegang te krijgen tot afgeschermde extranetten en webdiensten waarvoor zij zijn geautoriseerd. Inmiddels is dit de Nederlandse standaard geworden voor tussenpersonen.

Het nieuwe extranet van de Europeesche biedt tussenpersonen twee mogelijkheden om in te loggen. Naast de vertrouwde optie om via een gebruikersnaam en wachtwoord in te loggen op het extranet, kunnen zij dit dankzij een koppeling nu ook doen via het ABZ Digitaal Paspoort.

Content op maat

Met het extranet bedient de Europeesche drie specifieke doelgroepen:

  • Reisrelaties
  • Assurantietussenpersonen
  • Gevolmachtigd Agenten

Dankzij Drupal kunnen beheerders in het nieuwe extranet precies aangeven welke informatie er per doelgroep wordt getoond. Specifieke reisproducten zijn bijvoorbeeld wel relevant voor reisrelaties, naar niet voor Assurantietussenpersonen of Gevolmachtigd Agenten.

Om dit te realiseren is er een uitgebreide workflow en rechtensysteem ontwikkeld, een van de krachten van een Drupal extranet.

Dankzij de naadloze integratie met de corporate website kunnen beheerders de content op deze website hergebruiken en verrijken voor de specifieke doelgroepen van het extranet. Daarnaast zijn er gepersonaliseerde landingspagina’s ingericht die gekoppeld zijn aan de verschillende doelgroepen, waardoor content op maat kan worden geserveerd.

Europeesche Extranet Direct Downloaden Synetic

Direct downloaden en bestellen

Het extranet biedt tussenpersonen ook een aantal handige nieuwe functionaliteiten. Zo kunnen tussenpersonen op het extranet digitale brochures van de aangeboden verzekeringsproducten vinden en direct downloaden.

Daarnaast is er voor tussenpersonen een efficiëntieslag gemaakt om drukwerk te bestellen. Moest dit voorheen gedaan worden via een formulier en losse Excel-bestanden, is dit nu in een overzichtelijk systeem gegoten dat in directe verbinding staat met de drukwerkleveranciers.

Resultaten

De Europeesche kan door haar nieuwe Drupal extranet tussenpersonen nog beter van dienst zijn. Dankzij de koppeling met het digitale paspoort van ABZ kunnen tussenpersonen bijvoorbeeld eenvoudiger en vooral veiliger inloggen op het extranet, terwijl nieuwe functionaliteiten meer gemak en efficiëntie bieden.

Daarnaast hebben beheerders van het extranet dankzij een uitgebreide workflow en rechtensysteem de mogelijkheid gekregen om de juiste content aan iedere doelgroep aan te bieden.

Meer weten over Drupal extranet?

Is jouw extranet ook toe aan vernieuwing en wil je meer weten over de mogelijkheden van een Drupal extranet? Neem dan vrijblijvend contact op met een van onze Drupal specialisten.