Fiom: Responsive Drupal website voor een veranderende organisatie.
  • Fiom
  • Fiom
  • Fiom
Fiom background

Strategie, concept & ontwikkeling

logo fiom

Fiom staat voor keuzevrijheid bij een ongewenste zwangerchap en voor recht op afstammingsinformatie. De huidige Fiom-organisatie is ontstaan uit vele voorgangers en bestaat sinds 1930.

Fiom locatie

Verandering vraagt om nieuwe strategie

Fiom zit in het veranderingsproces om van een uitvoerende organisatie naar een kennis- en expertisecentrum te gaan. Binnen dit kennis- en expertisecentrum speelt online een grote rol.

In dit kader is Synetic door Fiom gevraagd om mee te werken aan de online strategie voor de komende jaren. Op basis hiervan heeft Synetic de opdracht voor de concrete grafische en technische ontwikkeling gekregen.

Files

Digitalisering van groot belang

Door de verandering van de organisatie, zijn er minder contacturen beschikbaar voor de doelgroep. Om de doelgroep toch de ondersteuning te kunnen bieden die nodig is, zal sterk worden geleund op online communicatie en het online beschikbaar stellen van kennis.

Het centrale item op de website is de kennisbank. De vergaarde kennis van de afgelopen 80 jaar is op een gebruiksvriendelijke en gestructureerde manier beschikbaar gemaakt voor de doelgroep.

De website biedt ondersteuning volgens het “stepped care” principe. Dit principe gaat ervan uit dat mensen niet meer hulpverlening krijgen dan nodig is. De ene gebruiker zal voldoende hebben aan ervaringsverhalen, whitepapers etc., de ander gebruikt een online keuzehulp module (zwanger, wat nu?) en weer een ander komt uit in een concreet hulpverleningstraject. De online keuzehulp gaat binnenkort live.

Fiom responsive

Hoog mobiel gebruik: responsive design

Uit de statistieken van de oude website is gebleken dat Fiom (zeker voor onbedoelde zwangerschappen) veel wordt bezocht vanaf mobiele devices. Reden te meer om binnen het concept & design proces een “mobile first” strategie te hanteren en de nieuwe website volledig responsive neer te zetten.

Fiom features

Het resultaat: Responsive Drupal site vol features

Het Fiom platform is ontwikkeld binnen het Open Source CMS Drupal en heeft onder andere de volgende features:

  •     Apache Solr (t.b.v. zoeken en kennisbank)
  •     Workflows
  •     Externe koppelingen
  •     Volledig responsive