Bejo Brandportal: nieuwe digitale mediabank
  • Bejo Brandportal Welcome
  • Bejo Brandportal Identity
  • Bejo Brandportal Media
Bejo Brandportal

Bejo Brandportal: fonkelnieuwe digitale mediabank

Hoe bewaak je één identiteit in meer dan dertig landen?

Het mediaplatform van groentezaadveredelaar Bejo was tien jaar oud, en toe aan een update. De mediabank functioneerde en werd met grote regelmaat gebruikt, maar was nog niet uitgebreid genoeg. Ook het verzamelen en delen van media kon beter. Een nieuw platform met frisse features moest ervoor zorgen dat Bejo-medewerkers nieuwe communicatietools in handen kregen.

Bejo Brandportal: innovatieve digitale mediabank

Synetic ontwikkelde voor Bejo een nieuwe brandportal. De Bejo Brandportal is een innovatieve digitale mediabank die we bouwden in Drupal 8. In de mediabank vinden Bejo-medewerkers, werkzaam in meer dan dertig landen, heel eenvoudig de media én de huisstijlrichtlijnen die passen bij communicatie volgens Bejo's filosofie: 'exploring nature never stops'.

Technologie

Google Cloud Vision

Na uitgebreid onderzoek kozen we ervoor om Google Cloud Vision in te zetten bij het ontwikkelen van de Bejo Brandportal. Google investeert veel in de ontwikkeling van machine learning. De door het bedrijf gebruikte kunstmatige intelligentie wordt gevoed door consumenten.

De Google Cloud Vision API verdeelt foto’s met behulp van krachtige machine learning-modellen automatisch in duizenden categorieën én biedt de mogelijkheid ze automatisch te taggen en ze te verrijken met zoekwoorden. In de Bejo Brandportal verbeterden we hier de zoekfunctie aanzienlijk mee.

De Google Cloud Vision API is gestandaardiseerd voor Drupal. Zodoende kunnen we deze voortaan ook eenvoudig en snel in andere projecten integreren. We ontwikkelden een open source module voor Cloud Vision in Drupal 8.

Slimme functionaliteiten

Welke functionaliteiten ontwikkelden we precies voor de Bejo Brandportal? We lichten er een paar uit.

Perfion-koppeling

Met de Perfion-koppeling die we in het Brandportal bouwden, wordt informatie automatisch aan media gekoppeld. Zo is de informatie over een gewas of ras altijd up-to-date en toegankelijk. Gebruikers kunnen hiermee nauwkeurig naar relevante media voor specifieke producten zoeken.

Cloud Convert

Cloud Convert is een SaaS-dienst waarmee een applicatie bestanden kan lezen en er informatie uit kan halen. Met Cloud Convert worden thumbnails gemaakt van documenten, films, PDF's, RAW-bestanden en meer. Ook is het mogelijk om webpagina's naar PDF-bestanden of afbeeldingen om te zetten, of Word-documenten naar PDF. Ook voor Cloud Convert ontwikkelden we een open source module voor Drupal 8.

Media collections

Bejo-medewerkers zoeken in de mediabank geregeld naar de juiste beelden voor een specifieke campagne of communicatie-uiting. Het kunnen groeperen en delen van beelden is daarbij erg handig. Om dit mogelijk te maken bouwden we 'media collections' in het Bejo Brandportal.

Voor media collections ontwikkelden we de open source module Entity Collector, waarmee je allerlei entiteiten in Drupal kunt verzamelen. Niet alleen media, maar in potentie ook gebruikers, pagina's en meer. Een gebruiker kan met media collections meerdere collecties aanmaken en beheren, andere gebruikers toevoegen en eenvoudig bestanden downloaden.

Azure AD Single Sign On

Om het Bejo Brandportal zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken, was het wenselijk om het te integreren via single sign-on (SSO). Dat deden we via een OpenID-integratie met Microsoft Azure AD. Applicatiebeheerders van Bejo krijgen hiermee zelf toegang tot de mediabank. Microsoft Azure AD is een onderdeel van het ecosysteem van Office 365 voor bedrijven.

Consistent communiceren

In het Bejo Brandportal kunnen beheerders, dankzij onze open source module Media Bulk Upload voor Drupal 8, beelden vele malen sneller uploaden dan het geval was bij de oude mediabank. De module bepaalt automatisch het juiste mediatype voor alle geuploade bestanden. Zo hoeft een gebruiker niet elk item apart aan te maken, maar kan hij via drag and drop honderden bestanden tegelijk uploaden.

Met de nieuwe Brandportal kreeg Bejo een tool waarin de huisstijl, de richtlijnen voor het gebruik daarvan en het al het beeldmateriaal op één plek terug te vinden is. Onder meer Bejo's communicatiemedewerkers plukken hier dagelijks de vruchten van. Voor beheerders is het platform toegankelijk en makkelijk te onderhouden.

In de toegankelijke Brandportal vinden Bejo-medewerkers in een paar klikken alles wat ze nodig hebben. De mediabank induiken doen ze bij Bejo tegenwoordig met een brede glimlach.

 

Tevreden klant

16x sneller beelden uploaden

“Dankzij de eenvoudige layout en automatisch taggen kunnen we nu in één uur 500 beelden in de mediabank zetten. Dat kostte ons eerst twee dagen!”

- Petra Tesselaar van Bejo -