Volledige flexibiliteit en zelfstandigheid
  • BAM multi-site Synetic
  • BAM techniek multi-site Synetic
  • BAM utiliteitsbouw Synetic
  • BAM Hindermaps
BAM

De kracht van Drupal Multi-site

BAM Logo

Wat in 1869 begon als een timmermanswerkplaats in het hart van Holland is nu, ruim 140 jaar later, een succesvol bouw- en vastgoedconcern met activiteiten in tal van Europese landen en zelfs ver daarbuiten. De werkmaatschappijen van Koninklijke BAM Groep nv bieden opdrachtgevers dienstverlening in de sectoren bouw, vastgoed, infra, publiekprivate samenwerking, installatietechniek en consultancy en engineering.

BAM Sfeer

Op zoek naar een flexibel multi-site platform

Sinds 2012 werkt Synetic voor BAM aan een generiek platform voor alle websites van de bouwgroep. Destijds werd de vraag uitgezet om het beheer van het al bestaande Drupal 6 platform over te nemen, zodat alle websites daarop door konden draaien. Daarnaast wilde BAM graag een nieuwe Drupal 7 multi-site omgeving dat echt één platform zou worden, waar eenvoudig nieuwe websites aan toegevoegd konden worden.

BAM Multi-site

Drupal 7 multi-site

Het nieuwe multi-site platform is ontwikkeld in Drupal 7 en vanuit het CMS kan eenvoudig een nieuwe BAM website worden opgezet. Het platform en de websites van BAM bevatten onder meer de volgende functionaliteiten:

  • Multi-site wizard voor het eenvoudig opzetten van nieuwe (sub)sites vanuit het CMS
  • Diverse Drupal thema’s en dynamische CSS
  • Apache Solr
  • Vacatures gekoppeld met Connexys door middel van XML
  • Bedrijvengids, gekoppeld met BAM bedrijven database middels SOAP Service
  • Projectenmodule
BAM Hindermaps

Zelfstandig websites opzetten

Dankzij Drupal multi-site kan BAM nu volledig zelfstandig nieuwe websites opzetten en inrichten. Het meest recente voorbeeld hiervan is bam.eu, dat volledig responsive en multilingual is. Andere websites van BAM die gebruikmaken van het Drupal 7 multi-site platform zijn:

BAM Hindermaps is vooral bijzonder door de opzet van de website. Deze bestaat uit een interactieve kaart waarin BAM inzichtelijk maakt waar belangrijke werkzaamheden plaatsvinden en omwonenden hinder kunnen verwachten. De website fungeert als een online communicatieplatform en is interactief gemaakt via onder meer een live Twitterfeed en de mogelijkheid om informatieblokken op het scherm te minimaliseren.

Structurele samenwerking

BAM vindt de samenwerking met Synetic bijzonder prettig verlopen, waar zij in dit interview meer over vertellen. 

“De medewerkers van Synetic zijn servicegericht en denken mee. Het contact is goed en we merken dat Synetic onze multisite omgeving ook als ‘hun kindje’ beschouwt.”
Kees Hol Webbureau BAM