Moooi: Volledig responsive & mobile ready website
  • Moooi
  • Moooi
  • Moooi
Moooi

Online showcase in Drupal 7

Moooi logo

Moooi is een onderneming die op is gericht in 2001 door ontwerper Marcel Wanders en marketeer Casper Vissers. Zij bieden sprankelende en innovatieve ontwerpen voor het interieur en hebben inmiddels een aantal grote namen in de wereld van design aan zich kunnen binden, zowel nationaal als internationaal.

Internetplatform volgens huidige standaard en eisen

Binnen de visie van Moooi is het van belang een internetplatform te hebben dat geheel volgens de huidige standaard en eisen is. Om dit te realiseren heeft Moooi Synetic benaderd om de technische realisatie op zich te nemen, terwijl UNITiD verantwoordelijk is voor het grafisch ontwerp.

Moooi

Toenemend mobiel gebruik vraagt om responsive site

Voor Moooi is het in dit tijdperk, van toenemend gebruik van mobiele apparaten, van groot belang dat de website op alle devices goed zichtbaar is. Een eis was dan ook dat de site volledig responsive werd. Daarnaast moest de site innovatief zijn en de belevingswereld van Moooi perfect weergeven. De keuze voor het CMS viel op Drupal.

Drupal 7 voor techniek

Voor het CMS is gebruik gemaakt van een Drupal 7 platform, met integratie van verschillende interessante features.

Om ervoor te zorgen dat de site op elk apparaat en in iedere browser goed weergegeven wordt, heeft Synetic een volledig responsive website gemaakt. Responsive wil zeggen dat de site op ieder apparaat (PC, tablet, mobiele telefoon) zo geschaald wordt, dat elke functionaliteit behouden blijft.

Moooi

Vele features

De site bevat onder andere:

  • Aparte login met toegang tot extra functionaliteiten voor dealers, architecten en agents
  • Interactieve projectafbeeldingen, waarbij via het Drupal CMS, markers op de afbeeldingen geplaatst kunnen worden, die gekoppeld worden aan producten. Klikken op de marker zorgt ervoor dat meer productinformatie tevoorschijn komt.
  • Interactieve menustructuur, waarbij de boven- en ondernavigatie verdwijnt en door een klik of er naar toe te scrollen weer zichtbaar wordt
  • Volledig fluid, wat inhoudt dat de site altijd fullscreen zichtbaar is, waarbij het niet uitmaakt welke browser wordt gebruikt.
  • Automatisch een PDF genereren met productinformatie
  • Verschillende thema's en functionaliteiten voor desktop, tablet en mobiele telefoons
  • Uploaden van diverse 2D- en 3D-bestanden en hoge resolutie afbeeldingen, die ingelogde gebruikers als ZIP-file kunnen downloaden.