Drupal biedt de handvatten voor een dynamisch en modern online platform
 • NHL website opleiding
 • NHL website communicatie
 • NHL website interessegebied
NHL website Synetic

Specifieke huisstijl komt tot leven in nieuw webdesign

NHL Hogeschool Leeuwarden

NHL Hogeschool staat bekend als nuchter, gedreven, open, sociaal en ambitieus. Om deze kernwaarden ook online uit te dragen werd Synetic gevraagd om de nieuwe website te realiseren, waarbij de huisstijl van NHL duidelijk naar voren moest komen.

NHL was al bekend met Drupal, omdat zij dit inzetten voor hun intranet. Mede vanwege de positieve ervaringen waren zij specifiek op zoek naar een Drupal specialist om de nieuwe website te realiseren.

Na een efficiënt aanbestedingstraject wist Synetic mede dankzij het initiële ontwerp dat voor de nieuwe website van NHL werd gepresenteerd de opdracht binnen te slepen.

De uitdaging

Er waren vooraf een aantal eisen waar de nieuwe website aan moest voldoen:

 • De huisstijl moest duidelijk naar voren komen
 • Goed toegankelijk zijn op mobiele apparaten
 • Flexibele pagina-indeling maar tegelijkertijd eenvoudig te beheren
 • Koppelingen met externe systemen
 • Op tijd klaar voor het nieuwe schooljaar

De grootste uitdaging was om de website qua vormgeving sluitend te krijgen. De website moet zowel inspireren, informeren maar ook zeker converteren en dat op iedere gewenste resolutie. Deze zaken gaan soms moeilijk samen.

Duidelijke huisstijl

NHL heeft een duidelijke en specifieke huisstijl. Zo moesten de architectonische lijnen van de scholen in het design terugkomen en was vooraf vastgelegd welke kleurencombinaties er gebruikt zouden worden.

Synetic heeft vervolgens de keuzes gemaakt die nodig zijn om de huisstijl digitaal tot leven te laten komen. Er is daarbij goed gekeken naar de primaire en secundaire doelgroepen van NHL. Dit komt onder meer tot uiting in de strakke navigatiestructuur.

Het design is opgebouwd op basis van blokken, waarvan de kleurencombinaties in het CMS zijn vastgelegd. Op deze manier kunnen beheerders aan blokken binnen de website vooraf opgegeven kleurnamen toekennen, waarbij de huisstijl bewaakt blijft. 

NHL website opleiding zoeken

Beheersbaar

Een belangrijke eis was dat beheerders de website eenvoudig zelf kunnen inrichten. Denk hierbij aan het toevoegen van nieuwe landingspagina’s en andersoortige informatiepagina’s met een conversie gedreven karakter.

Hiervoor hebben we gebruikgemaakt van “panels”. Dit maakt het mogelijk om vanuit het CMS pagina’s op te bouwen die bestaan uit diverse content types en keurig binnen de vastgelegde huisstijl blijven.

Verder heeft Synetic Apache Solr geïntegreerd als krachtige zoekmachine binnen de website. Apache Solr is onder andere voorzien van:

 • Autocomplete
 • Relevantie ranking
 • Faceted Search

Drupal koppelingen

Er zijn een aantal belangrijke Drupal koppelingen gemaakt binnen de nieuwe website van NHL.

Zo worden vacatures geïmporteerd vanuit RAET en is er een koppeling gemaakt met het interne CRM systeem SPEAK. Hierdoor kan NHL formulieren bouwen in Drupal en worden deze automatisch gekoppeld aan SPEAK. Een aanvraag via een van de formulieren komt vervolgens direct in het interne CRM systeem binnen en wordt vanuit daar verder afgehandeld.

Verder maakt NHL al langere tijd gebruik van SURFconext. Onderzoekers, medewerkers en studenten beschikken hiermee over clouddiensten van verschillende aanbieders. Synetic heeft voor SURFconext een koppeling gemaakt en Single Sign On (SSO) geïntegreerd. Hierdoor kunnen gebruikers via één account direct op verschillende websiteomgevingen inloggen. Ook kan aan dezelfde gebruikers een bepaalde rol worden toegewezen voor de website.

Design en kwaliteit

De nieuwe website van NHL is gebouwd op Drupal 7 en bevat een multi-site inrichting. Naast de website van NHL staan ook de website van MIWB en ECNO op hetzelfde platform, ieder met hun eigen huisstijl en menustructuur.

Synetic en NHL zijn erg blij met het eindresultaat. Vooraf waren er behoorlijke verwachtingen gecreëerd, maar NHL vindt dat deze door Synetic volledig zijn waargemaakt.

Zo zijn zij buitengewoon enthousiast over zowel het design als de kwaliteit. NHL roemt daarbij het enthousiasme, realisme en professionaliteit van het team gedurende het gehele traject.