Website voor iedereen toegankelijk
  • CHE homepage Drupal
  • CHE menu mobiel Drupal
  • CHE contrastknop aan
CHE Drupal website

Toegankelijke Drupal website voor CHE

CHE logo

Bezoekers van www.che.nl zien een overzichtelijke website die direct duidelijk maakt waar deze bijzondere hogeschool voor staat: maatschappelijk betrokken onderwijs met een persoonlijke benadering!

CHE is een hogeschool met een uitgesproken identiteit en missie. De kernwaarden, het diverse  onderwijsaanbod en de maatschappelijke betrokkenheid waar de hogeschool voor staat kwamen in de verouderde huisstijl echter onvoldoende naar voren.

Een eigen geluid

Door gezamenlijke brainstorms, interactieve opdrachten en informatieve gesprekken werden de contouren van de oude huisstijl steeds scherper afgezet tegen de gewenste persoonlijke tone-of-voice in de toekomst.

In de sprints die volgden is rondom het thema ‘EIGEN’ door Synetic een nieuwe, moderne digitale omgeving ontwikkeld waar studenten en professionals worden geïnspireerd om te ontdekken, verdiepen en mee te doen!

Denk groot, begin klein

Met een breed opleidingsaanbod en aanvullende diensten met onderzoeksmogelijkheden voor professionals wil de hogeschool een brede doelgroep aanspreken en flink groeien.

De opgezette navigatiestructuur van de oude website bood bezoekers echter onvoldoende overzicht op het nieuwe aanbod, waardoor het gewenste resultaat niet werd bereikt. Tegen een achtergrond van “think big, start small” is de sitestructuur hierom drastisch aangepast en ontstond een overzichtelijke website met uitgebreide informatie voor iedere geïnteresseerde.

Juist doordat de website is ontwikkeld met Drupal is deze toekomstbestendig en kan de website gemakkelijk worden aangepast wanneer de hogeschool wil inspelen op actuele ontwikkelingen.

Om studenten een nog beter beeld te geven van de verschillende opleidingen is door middel van een ‘flexibel template’ naast praktische informatie ook ruimte gecreëerd om enthousiaste verhalen van studenten te delen. Daarbij kunnen nieuwe studenten zich via een geïntegreerd formulier direct inschrijven.

Toegankelijk voor iedereen

Bij het ontwikkelen van de nieuwe website is ook gedacht aan normen die de toegankelijkheid voor mindervaliden garanderen. Zo moet je als designer met deze 7 aspecten rekeninghouden. Via een speciale instelling, die ook onthouden wordt, kunnen bezoekers indien gewenst het contrast en de leesbaarheid van de website aanpassen.

Het aantal kleuren wordt hierdoor aanzienlijk verminderd, transparanties verwijderd en lichte tinten donkerder maakt, terwijl de warme sfeer en de beleving van de website behouden blijft.

CHE contrastknop

Klaar voor de toekomst

CHE heeft een hele frisse moderne website gekregen die qua uitstraling volledig past bij de kernwaarden van de hogeschool.

De nieuwe website straalt sfeer en beleving uit, terwijl via de contrastknop nu ook mindervaliden worden bereikt. Dankzij de flexibele mogelijkheden van Drupal kan de website daarnaast eenvoudig anders worden ingedeeld, om zo in te spelen op toekomstige ontwikkelingen.

CHE homepage Drupal