Diverse beheersystemen gebundeld in robuuste Drupal tools
  • Ziggo PCT 1
  • Ziggo PCT 2
  • Ziggo PCT 3
Ziggo background

Optimale service dankzij Drupal tools

Ziggo logo

Ziggo is in februari 2007 ontstaan uit de fusie van @Home, Casema en Multikabel. Inmiddels bedient Ziggo circa 2,8 miljoen huishoudens, 1,9 miljoen breedband internet klanten, 2,3 miljoen afnemers van digitale televisie en 1,6 miljoen telefonieabonnees. De klein- en grootzakelijke markt maakt bij Ziggo gebruik van producten en diensten zoals telefonie, internet en digitale televisie.  Het verzorgingsgebied -met sterke regionale bases- strekt zich uit over het grootste gedeelte van Nederland.

Ziggo proces

Behoefte aan verbetering proces

Na de fusie van de organisaties zijn beheersystemen belegd bij één beheerorganisatie. Doordat er met verschillende systemen wordt gewerkt, was het alleen voor bepaalde afdelingen mogelijk om wijzigingen door te voeren. Dit bleek niet praktisch voor de klantenservice, die niet gelijk de klant tevreden kon stellen.

Dat dit anders moest werd snel duidelijk. Hierop werd Synetic benaderd om een applicatie te ontwikkelen, waarmee de klantenservice eenvoudige handelingen voor klanten direct uit kon voeren. Hierbij valt de denken aan het wijzigen van de internet diensten of aanpassingen op het gebied van telefonie of digitale televisie.

Provisioning Correction Tool (PCT) gekoppeld met onderliggende systemen

Synetic ontwikkelde hiertoe met Drupal techniek de Provisioning Correction Tool (PCT ). Deze tool zorgt ervoor dat de servicedesk via een webinterface op een gecontroleerde manier wijzigingen door kan voeren in de onderliggende systemen van Ziggo. Ook heeft de servicedesk direct inzage in een aantal klantgegevens, de historie en de status van de klantdiensten.

PCT leidt tot meer efficiëntie

Door de implementatie van de PCT is bereikt dat de processen binnen Ziggo veel efficiënter verlopen. De technische afdelingen worden niet meer benaderd voor kleine wijzigingen en de wijzigingen kunnen veel sneller door worden gevoerd. Dit leidt uiteindelijk ook tot een hogere klanttevredenheid, omdat de klantenservice kleine problemen of wijzigingen  direct op kan lossen of doorvoeren.

Aparte PCT voor zakelijke markt

Inmiddels beweegt Ziggo zich steeds meer op de zakelijke markt. Deze markt vraagt om een andere benadering en andere oplossingen. Daarom is, naast de al bestaande tool, ook PCT-Z ontwikkeld, welke zich volledig op deze markt richt. Waar bij binnen PCT de focus ligt op het doorvoeren van correcties, wordt bij de zakelijke variant het daadwerkelijk aanmaken en wijzigingen van klanten en gerelateerde diensten ondervangen.

Drupal

Drupal voor PCT en PCT-Z

Drupal is de gebruikte techniek voor de Provisioning Correction Tools. PCT en PCTZ  bevatten onder andere:

  • SOAP Koppelingen naar meer dan 10 backend-systemen zoals TIBCO, Sigma SMP, ConceptWave, Cramer  & Webmethods
  • Drupal Multi-Site
  • Zeer modulaire opzet met meer dan 75 modules op het gebied van Internet, Email, Telefonie, Digitale Televisie, VoIP en  Ziggo WifiSpots.
  • Uitgebreide Logging & Rapportage mogelijkheden
     
Ziggo vrouw buiten

Continue ontwikkeling en samenwerking

Met het aanbieden van nieuwe diensten en producten door Ziggo zoals bijv. Ziggo WifiSpots is het applicatielandschap constant in beweging.  Vaak hebben deze wijzigingen impact op PCT en PCTZ.

Synetic is als architect betrokken bij het inventariseren van deze wijzigingen en zorgt voor gedegen technische en functionele documentatie. Daarnaast zijn we verantwoordelijk voor de technische doorontwikkeling aan de tools. Ook wordt er gewerkt aan een verbeterde visuele uitstraling voor de tool, waarbij het design in handen is van Synetic.

Door in gesprek te blijven, kunnen de snelle ontwikkelingen op de markt bij worden gehouden. Dit vraagt om flexibele oplossingen, mogelijk gemaakt door Drupal, die Synetic met veel plezier levert.

"De constante veranderingen in het media- en communicatielandschap maken Ziggo PCT tot een zeer dynamisch project."
Rogier Bom Senior developer, Synetic