Online bestelplatform voor zowel producten als kant-en-klare maaltijden
 • Zorgboodschap
 • Zorgboodschap
 • Zorgboodschap ipad
Zorgboodschap background

Drupal Commerce Bestelsysteem voor VCN

Verscentrum Nederland

Verscentrum Nederland is ontstaan uit een samenwerkingsverband tussen Deli XL, Boon beheer en enkele specialisten uit de foodservicemarkt. De organisatie richt zich met verschillende concepten op “kleinschalig wonen” en thuiswonende zorgconsumenten. Verscentrum Nederland heeft daarbij de ambitie om de beste combinatie te maken tussen retail, foodservice en gemak. En om dit te realiseren werd Synetic ingeschakeld.

Verscentrum Nederland heeft Synetic benaderd om het online bestelsysteem voor zowel producten als kant-en-klare maaltijden te ontwikkelen voor zijn verschillende concepten. Daarbij is Synetic verantwoordelijk geweest voor zowel het (interaction) design als de techniek van de webomgeving.

Vooraf werd als belangrijkste eis gesteld dat de online omgevingen gekoppeld zouden zijn aan het softwaresysteem Reflex, dat door Verscentrum Nederland wordt gebruikt voor de automatisering en logistieke afhandeling van de bestellingen.

Zorgbooschap boodschappen

Verscentrum Nederland

De concepten van Verscentrum Nederland zijn er vooral op gericht om het internet aan de fysieke wereld van de zorg te koppelen. Op dit moment vallen onder Verscentrum Nederland de volgende concepten:

 • Zorgboodschap–De online supermarkt voor de zorg.
 • Thuisboodschap–zelfstandig wonende cliënten in de eigen regio voorzien van de dagelijkse boodschappen.
 • ’t Gruttertje–Een supermarktwinkel in zorginstellingen.
 • Uw Kruidenier–Een SRV-wagen diegekoppeld is aan een online component.
Verscentrum Nederland kassasysteem

Zorgboodschap

Met Zorgboodschap is in 2013 door Verscentrum Nederland al een succesvol concept neergezet,waarvoor Synetic het online bestelsysteem ontwikkelde.

Via het Zorgboodschap bestelsysteem kunnen klanten een compleet supermarktassortiment en een ruim aanbod van kant-en-klaar maaltijden bestellen. Bestellingen die online worden gedaan zijn gekoppeld aan de kassasoftware. Hierdoor kan er direct worden afgerekend of maandelijks achteraf gefactureerd.

Zorginstellingen kunnen daarbij de gegevens koppelen aan het eigen facturatiesysteem en aan het interne cliëntvolgsysteem. Dit is mogelijk gemaakt door een robuuste REST koppeling.

Thuisboodschap

Met Thuisboodschap kunnen zorginstellingen zelfstandig wonende cliënten in de eigen regio voorzien van maaltijden en dagelijkse boodschappen.

De webshop van Thuisboodschap biedt een uitgebreid assortiment, maar ook de mogelijkheid om specifieke producten en wensen aan te vragen. Bijvoorbeeld vanwege een dieet van de cliënt of om de producten op rekening te betalen.

't Gruttertje

't Gruttertje

Eind 2014 is ’t Gruttertje opgezet. Dit concept bestaat uit een kleine supermarktwinkel of tafelopstelling, die geplaatst kan worden in zorginstellingen. Cliënten kunnen hier direct producten kopen, of via touchscreen schermen digitaal bestellen.

’t Gruttertje biedt het sociale karakter dat past bij een supermarkt. Door de combinatie van een fysieke winkel met een online omgeving, is de drempel om (online) te bestellen aanzienlijk verlaagd.

Geoptimaliseerd voor touchscreens

Naast het online bestel- en betaalsysteem heeft Synetic voor ’t Gruttertje ook alles visueel geoptimaliseerd voor het gebruik van de touchscreen schermen door ouderen. Zo zijn de functionale mogelijkheden iets teruggebracht, worden grotere knoppen gebruikt voor alles acties en wordt de navigatie gedaan via onder meer afbeeldingen.

Drupal Commerce Verscentrum Nederland Synetic

Uw Kruidenier

Het meest recente concept van Verscentrum Nederland is Uw Kruidenier, een buurtwinkel of rijdende winkel met een online component.

Uw Kruidenier vormt de schakel tussen zelfstandig wonende cliënten en benodigde boodschappen, wat vooral in dunbevolkte gebieden uitkomst biedt. Cliënten kunnen vooraf online uit duizenden producten kiezen, waarna de SRV-wagen deze boodschappen persoonlijk langs brengt.

Naast supermarktproducten kunnen cliënten ook maaltijden, dieetproducten en uitgebalanceerde menu’s bestellen die in zorginstellingen worden geserveerd. Cliënten kunnen daarnaast direct in de SRV-wagen zelf producten kopen wanneer deze langs komt.

Unieke barcodescanner

Speciaal voor Uw Kruidenier heeft Synetic een uniek scansysteem ontwikkeld. De scanoplossingen die namelijk aanwezig waren, voldeden niet aan de wensen.

De barcodescanneris gekoppeld aan het kassasysteem van de betreffende SRV-wagen en het bestelsysteem van de groothandel. Op deze manier kan de retailer van de SRV-wagen eenvoudig zelf zijn prijzen bepalen en eigen voorraad beheren. Door het daarnaast mogelijk te maken om producten te scannen, is het bestelproces vele malen efficiënter geworden.

Drupal Commerce

Voor de realisatie van de bestelsystemen heeft Synetic gebruik gemaakt van Drupal Commerce. De webomgevingen bevatten onder andere:

 • Integratie met Reflex
 • Compleet supermarktassortiment doorzoekbaar met Apache Solr
 • Mogelijkheid voor cliënten om zelf menu’s samen te stellen
 • Receptenmodule
 • Budgetbeheer & rapportages

Enorme groei

In maart 2013 werd Zorgboodschap gelanceerd op de Zorgtotaalbeurs in Utrecht, waarna er gelijk veel belangstelling was vanuit de markt.

In februari 2014 kon Zorgboodschap met trots melden dat zij dagelijks op ruim 1.800 adressen dagelijkse boodschappen en maaltijden bezorgt. En inmiddels is het succes dankzij de nieuwe concepten en slimme oplossingenalleen maar groter geworden.

Synetic is er dan ook trots op dat wij hier onze bijdrage aan hebben mogen leveren.

"Synetic is een betrouwbare partner die graag met ons meedenkt. Je merkt echt dat de mensen van Synetic veel kennis in huis hebben. De samenwerking met Synetic ervaren wij als heel prettig."
Tim de Mol Verscentrum Nederland