Experience Commerce

De wereld van commerce is drastisch aan het veranderen. Een vlekkeloze orderflow is al lang niet meer onderscheidend ten opzichte van je concurrenten. Om van bezoekers klanten te maken, richten retailers zich veel meer op het creëren van een samenhangende, persoonlijke beleving door content en e-commerce op elkaar af te stemmen en elkaar te laten versterken.

Een hyperpersoonlijke klantervaring

Iedereen ziet in de slag te moeten maken van product naar klant centraal, liefst op een digitale en schaalbare manier. In die beweging van wat digitale transformaties is gaan heten, is er geen ruimte meer voor kanalen die los van elkaar zijn ontwikkeld. De wens – nee de noodzaak – is groot om klanten een samenhangende en hyperpersoonlijke ervaring te bieden waarbij alle communicatiekanalen elkaar versterken.

Dat is dus niet een kwestie van inspirerende of informatieve verhalen schrijven, maar van content persoonlijker en op het juiste moment aanbieden. Je hebt daarvoor dan natuurlijk ook een technologisch fundament nodig dat deze integratie aankan en verschillende kanalen kan bundelen.

Digital Experience Platform (DXP)

Kon je voorheen nog uit de voeten met een CMS en e-commerceplatform, inmiddels grijpen bedrijven liever naar een Digital Experience Platform (DXP). DXP’s beloven ongeacht het gebruikte kanaal één-op-één klantcommunicatie. Door het inzetten van een DXP wordt je commerce omgeving met beleving geladen en bied je je bezoeker een veel rijkere, persoonlijke ervaring. Bij Synetic spreken we dan van ‘Experience Commerce’.

E-commerce is niet langer een strijd om het winkelmandje, maar om het winnen van het hart van je klanten.
Daniël Smidt, CTO

Bij het opzetten van een DXP starten we met het meten van je huidige bezoek zodat we verschillende doelgroepsegmenten kunnen definiëren. Per segment bepalen we de customer journeys en delen we content in om zo gericht het aankoopproces te helpen slagen door een perfecte flow en inspiratie. Meer weten over een Digital Experience Platform of hoe dit te integreren? Neem contact op via onderstaand formulier en wij helpen je verder.

Meer weten?

Wil je met ons samenwerken? Of wil je meer weten over onze oplossingen, projecten, of hoe wij werken? Laat wat van je horen!

Bedankt, je bericht is verzonden!