Elja! Voor wie je nog niet kent, vertel even wat je doet en wie je bent.

Ik werk al jaren als Office & Happiness Manager bij Synetic. Dat houdt in dat ik me bezighoud met alles in en om het pand van Synetic. Aandacht voor de collega’s en hun welzijn, maar ook aandacht voor bezoekers, leveranciers en allerlei klusjes die in het gebouw moeten gebeuren. Van renovatie en jubilea tot reisjes, evenementen en borrels: als er iets georganiseerd moet worden dan heb ik de touwtjes in handen.

Je bent heel sportminded, probeer je collega’s ook mee te krijgen in die vibe?

Zeker! De vitaliteit van collega’s is iets waar ik veel mee bezig ben. Het klinkt misschien als een cliché, maar ik meen het echt: ik heb van m’n hobby m’n werk gemaakt. Het welzijn van de mensen om me heen vind ik belangrijk. Privé én op m’n werk. Zeker als je een kantoorbaan hebt, zoals wij, is het belangrijk dat iedereen de ruimte krijgt om te bewegen. Een wandeling maken tijdens werk maakt al een wereld van verschil. 

Dat altijd in beweging en bezig zijn, heb je dat zelf nodig?

Ja, voor mij is het belangrijk om bezig te zijn. Soms zijn er momenten dat ik wat langer achter m’n bureau zit, bijvoorbeeld als ik iets af wil maken, maar verder vind ik het heerlijk om in beweging te zijn. Als ik gebeld word maak ik m’n rondje op het parkeerterrein. Ik klim naar de zolder als iemand iets nodig heeft. Het ontvangen van bezoekers of leveranciers. Ik ben eigenlijk altijd ‘onderweg’.

Buiten het werk ben ik net zo sociaal als sportief. Doordat ik dichtbij kantoor woon kan ik m’n privéleven en ‘zakelijke’ leven goed combineren. Zo haal ik altijd het maximale uit m’n dag.

Ik heb écht de leukste job die er is!

Dus jij bent inmiddels ‘platinum member’ van a.s.r. Vitality?

Haha, dat zou je wel zeggen hé. Zonder gekheid, we hebben a.s.r. Vitality zo’n vier jaar geleden geïntroduceerd binnen het bedrijf. Dit is een vitaliteitsprogramma dat medewerkers beloont voor gezond gedrag. We weten allemaal dat bewegen je fysiek en mentaal gezonder maakt. En als je lekker in je vel zit, heb je ook meer plezier in je werk. Vanaf dag één heb ik mezelf opgeworpen als aanvoerder en aanjager van het programma. Ik motiveer mensen om dat loopje midden op de dag te maken, tóch een keer mee te doen aan een sportles of de activiteiten die we aanbieden vanuit Synetic.

Schuif om meer te zien
synetic 20 jaar bestaan feest
Elja padellen
office manager tijdens lunch
bewegingsuitje
nieuwjaarsborrel
Elja aan het klimmen

Elke maand verzorgt Synetic een sportles: hoe maak jij collega’s hier enthousiast voor?

Sowieso door het er in de eerste plaats over te hebben. ‘Joh, ik zie je naam niet op de lijst staan, ben je er niet bij?’. We houden het heel laagdrempelig. Zo is het voor rookies of minder sportieve mensen ook leuk om mee te doen. Vanaf het begin loopt dat eigenlijk heel goed. Veel collega’s raken gemotiveerd. Daar doen we het natuurlijk voor.

Je zei net al: organiseren is jouw ding… Namens je collega’s: heel erg bedankt!

Dat vind ik echt waanzinnig leuk. Iedereen heeft hier een leuke job, maar het is wel een kantoorbaan. Het past bij onze cultuur om als bedrijf en collega’s te genieten van activiteiten die niet alleen met je werk te maken hebben. We organiseren regelmatig borrels, bewegingsuitjes of spelletjesavonden. Dan zijn er de grotere events, rondom halfjaar-presentaties op locatie of het twintigjarig jubileumfeest – daar zijn we maanden mee bezig. Alleen de voorpret is voor mij al een feestje. Als je dan ziet hoe dit bij iedereen leeft dan blijft de energie maar komen.

Die volle evenementenkalender, maakt dat je werk nog leuker?

Oh, absoluut! Ik heb veel vrijheid in het organiseren van events. Dat gebeurt natuurlijk niet zomaar, maar zoiets groeit. Een stukje vertrouwen, maar ook de samenstellingen van teams. Beslissen doen we met z’n allen, maar het draaiboek of de ‘verrassing’ ligt bij mij.

Informeel was het al een poosje zo, afgelopen jaar is ook formeel ‘Happiness’ aan je functietitel toegevoegd…

Ik kwam binnen als Office Manager, dat is natuurlijk sowieso al een heel brede titel. Het is eigenlijk ook facilitair, maar ook een stukje ‘met de mensen bezig zijn’. Dat hebben we nu onder één noemer gegooid: happiness - en dan in de breedste zin van het woord. Mijn happiness, maar ook die van mijn collega’s. Zie het als een open uitnodiging: mensen kunnen altijd bij me terecht. Ik krijg veel reacties, ook van externe partijen. ‘Wát heb jij een leuke functietitel, dat past helemaal bij je!’. Leuk!

feest synetic 20 jaar bestaan

Bij jou kun je met al je vragen terecht. Of het nu een praktische of privévraag is. Is dat altijd zo geweest?

Nee, dat is echt zo gegroeid. In het begin was m’n functieprofiel wat statisch. Daarom begon ik net ook over de vrijheid die ik hier gekregen heb. Wat past bij mij, wat past bij de mensen, wat heeft Synetic nodig? Op die vragen vind je na verloop van tijd vanzelf een antwoord. En met die input geef je je rol steeds meer vorm. Op basis van wat ik aanvoelde, maar ook op basis van de vragen waarmee mensen bij mij aanklopten.

Je werkt hier inmiddels alweer een flink aantal jaar. Hoe kijk je naar de toekomst?

Acht jaar alweer, hé. Wow. Ik ben inmiddels begonnen aan de opleiding Allround Vitaliteitscoach. Die opleiding past heel goed bij mij, mijn rol en ook bij Synetic, merk ik. Als bedrijf kunnen we op dat vlak nog leren en ontwikkelen. De komende jaren ga ik me daar veel mee bezighouden en wil vitaliteitsbeleid en vitaliteitsmanagement nog meer op de kaart zetten bij Synetic.

Los van deze opleiding ben ik nog lang niet klaar hier, hoor. Dat tienjarig jubileum, daar ga ik makkelijk overheen. En dat heeft niet alleen met m’n werkzaamheden te maken, maar net zoveel met de mensen die hier werken. Hoe wij met elkaar omgaan, hoe iedereen hier elkaar respecteert… De sfeer, de mentaliteit van de mensen, het enthousiasme, die maken Synetic écht Synetic.

Elja Digital pioneer Synetic

Elja Kasanrawi

Meer weten over werken bij Synetic of over hoe Elja haar werk ervaart? Stuur haar een mailtje!