Esmée, neem ons mee in het werk van het visitekaartje van Synetic!

Sinds januari 2023 werk ik als marketing- en communicatiespecialist bij Synetic. Ik vorm een team met een sales-expert. Twee man sterk en veel vrijheid in m’n eigen functie. Soms best veel, vaak is het vooral heel leuk. Ik ben de persoon die bij collega’s aanklopt voor leuke cases en boeiende content. Waar willen we op gevonden worden, hoe willen we ons laten zien? Mijn belangrijkste focus is Synetic, onze teams en onze oplossingen zo goed mogelijk op de kaart zetten. Op de website, social media en tijdens events.

Flinke klus! Gelukkig staat er een team van specialisten achter je.

Klopt! Hiervoor kan ik een beroep doen op de kracht van ons collectief: Label34, een samenwerking tussen Synetic, Gradient en Henry Handsome. Gradient richt zich op onze online marketing en ondersteunt op het gebied van content, Henry Handsome maakt veel designs. Zo plukken we zelf ook de vruchten van het collectief. Een mooie wisselwerking en ook heel welkom want in m’n eentje is het best veel. Los van dat ik die specialistische kennis en design-skills ook niet heb, haha.

Jij en marketing, dat is altijd al een goede match geweest toch?

Er heeft altijd een marketeer in mij gezeten. Vroeger in de supermarkt ging ik al heel lekker op de gedachte dat elk product een eigen plekje heeft. Niet omdat het zo uitkomt, maar om de klant te verleiden het product te kopen. Dat vond ik zo interessant. In mijn zoektocht naar een studie kwam ik al snel bij Communicatie uit.

Ik heb vier jaar lang elk semester geroepen: ‘Dit is mijn opleiding!’. Helemaal op m’n plek. En dankzij de stages kreeg ik een goed beeld van wat ik ná m’n opleiding wilde doen en bij wat voor type bedrijf. En ook wat niet, vooral dat vond ik heel waardevol van stagelopen.

In je rol zet je collega’s en klanten van Synetic in de spotlights. Hoe pak je dat aan?

Ik zit echt ‘tussen de teams’, wil met marketing zichtbaar en hoorbaar zijn. Niet alleen naar buiten toe, maar in de eerste plaats ook naar onze mensen. En dat werkt. We zien steeds meer in hoe leuk het eigenlijk is om te laten zien wat we doen. De teams zijn zo trots op wat ze samen met klanten neerzetten. Ik mag dat dan als een ‘cadeautje’ op de website plaatsen.

Je merkt dat dat bij iedereen iets losmaakt. Het leeft. Steeds meer mensen komen nu uit zichzelf naar me toe met projecten waar we iets over moeten vertellen.  Door het op deze manier naar buiten te brengen hebben we er zelf baat bij, maar de klanten ook. Zij krijgen op deze manier een stukje ‘free publicitity’. Het is voor ons niet zomaar werk, we zijn trots. En dat laten we graag zien.

esmee medewerker synetic

Vind je dat we meer van onszelf mogen laten zien?

Een project is veel meer dan alleen een klusje afronden. We mogen er echt wel bij stilstaan wat we met z’n allen doen. We werken aan hele vette, grote dingen. We hebben prachtige klanten waar we voor werken. Die klanten maken we beter - en zij ons. Ik vind het leuk om het enthousiasme van klanten te ontdekken en vanuit daar content te creëren. Collega’s die aan die projecten hebben gewerkt, zien dan nog een keer hoe gaaf het eigenlijk is wat ze hebben neergezet. Soms voelt het misschien niet zo, dus alleen maar leuker om dat gevoel te versterken.

Je bent ook in meerdere opzichten bezig met het visitekaartje van Synetic.

Als development agency moet je eigen website natuurlijk helemaal up-to-date zijn, dus daar ben ik volop mee bezig. En daarnaast heb ik ook het domein van employer branding ‘geclaimd’. Sowieso altijd al belangrijk natuurlijk, maar in het geval van Synetic nog nét even meer. De saamhorigheid die we hier binnen de organisatie hebben, dat moet zichtbaar zijn. Zoals wij het met elkaar voelen en beleven, moet ook iedereen die bij ons werkt of met ons samenwerkt het ervaren. Het is moeilijk om dit écht tot z’n recht te laten komen op de website of social media, maar wel een leuke uitdaging.

Die rol van verbinder pak je ook duidelijk op binnen het label…

Dat doe ik niet alleen, maar samen met mensen van Henry Handsome en Gradient. We organiseren borrels, events en kennissessies, komen bij elkaar over de vloer. Ik zit regelmatig een dagje bij een van de andere bedrijven. Even een andere omgeving, andere mensen om me heen. Zo leren we elkaar kennen, maar ook de bedrijven kennen – informeel en een stukje formeel.

Zie je een kans voor het label op een klant, dan weten we elkaar ook te vinden. We weten van elkaar waar onze krachten liggen, wáárom het label zo goed werkt en daar hebben we samen, onderling, net als onze klanten veel voordeel bij. Je merkt dat dit steeds meer begint te leven tussen collega’s, precies zoals we het allemaal ooit voorzien hebben. De borrels en sportieve uitjes samen helpen daar ook zeker aan mee, zo leer je de verschillende collega’s net wat beter kennen.

Schuif om meer te zien
feest synetic 20 jaar bestaan
gezamenlijk lunchen bij synetic
synetic 20 jaar bestaan feest
esmee en Sander bij synetic
synetic 20 jaar bestaan feest

Hoe waardevol is het feit dat je toegang hebt tot meerdere ‘kantoren’?

Je krijgt een kijkje in de keuken bij drie bedrijven. Dat is niet alleen leuk voor je netwerk en sociale contacten, maar zeker ook met het oog op het vergroten van je kennis. Heb je interesse in digital marketing of design? Of wil je meer weten over bepaalde vakgebieden? Via Label34 schuif je zo aan bij andere specialisten. Marketing is zo breed! Door de samenwerking in het label hebben we heel veel expertises onder één dak. Veel meer dan je bij één bedrijf tegenkomt. Voor je ontwikkeling natuurlijk hartstikke goed!

Stel ik ben op zoek naar een marketingstage: krijg ik dan met jou te maken?

Dan kom je bij mij terecht, ja! We hebben per schooljaar een stageplek beschikbaar binnen het marketing & sales team. Omdat ik zelf óók stage heb gelopen, weet ik als geen ander hoe waardevol een stage is. In de eerste plaats voor jou, maar net zo zeer voor de organisatie. Daarom ben je echt onderdeel van het team. Dat geldt voor elk team binnen Synetic trouwens.

Geef duidelijk aan wat je wel en niet leuk vindt bij je stage. Kijk vooral naar wat je wel interesse in hebt. Zeker met een afstudeeropdracht. Dat is helemaal van jou! Er is echt op elk onderdeel wel een toegevoegde waarde voor Synetic. Laten we samen kijken hoe we iets wat jij heel interessant vindt kunnen samenvoegen met iets dat voor Synetic ook interessant is. Niets is frustrerender dan vijf maanden keihard werken aan een onderzoek waar je geen energie van krijgt. Veel beter investeer je die tijd in een afstudeeropdracht waar jij en wél blij van worden.

En waar word jij nou echt blij van? 

Ik ben gek op mensen in beweging krijgen. Samen sporten, samen vitaal zijn. Bij mijn vorige werkgever heb ik dat opgebouwd als vitaliteitscoach. Samen met officemanager Elja ben ik daar nu weer een beetje ingerold. En ik vind het héérlijk. We geven elke maand sportlessen, gaan samen hardlopen, lekker padellen met collega’s. We proberen echt iedereen te motiveren om meer te bewegen. Dus, kom je hier werken? Neem dan zeker je sportkleding mee.

Esmee, medewerker binnen Synetic als Marketing Specialist

Esmée Wildbret

Meer weten over werken bij Synetic of over hoe Esmée haar werk ervaart? Stuur haar een mailtje!