‘Ik kan hier doen wat ik écht wil’ 

Tijdens de opmars van internet wist Hans het zeker: ‘Deze online golf ga ik pakken’. Inmiddels mogen we deze van huis uit diehard developer - met een zelf-ontdekte people en projectmanagement passie én een voorliefde voor hardcore - een hardcore Syneticaan noemen. Tijd voor een kennismaking. Want 11 jaar bij hetzelfde bedrijf, dat moet een match developed in heaven zijn. 

Developer worden, hoe heeft zich dat zo ontwikkeld? 

“Ik ben eigenlijk altijd met websites bezig geweest. Ik wist niet beter. Toen internet net hot and happening werd vond ik het heel tof om daar meer werk van te maken. Of mijn werk, beter gezegd. Ik vind het leuk om een design te vertalen, er een mening over te hebben en mee te denken. Iets minder keihard de code induiken, maar betrokken zijn bij het hele project – van vraag tot website. Daar sluit mijn studie Communication & Multimedia Design ook goed op aan.” 

Elf jaar Syneticaan, dan zit je wel echt lekker op je plek… 

“Ja! Sinds februari 2012 bij de club. De klik die ik met Joost – oprichter, executive en careful logician van Synetic – had tijdens het eerste gesprek was goed. Heel goed kan ik nu wel zeggen. Ik bleef na mijn studie hangen bij het bedrijf waar ik mijn afstudeerstage ook deed. Open source framework voor websites maken. Hier kwam Drupal uit naar voren als CMS van de toekomst. Ik werkte in m’n eentje op de IT-afdeling, moest heel veel zelf ontdekken. Ik merkte dat ik mensen om me heen nodig had om van te leren. Ik vond Drupal leuk en nam dat als basis voor mijn zoektocht. Zo kwam ik Synetic tegen.” 

Ik vind het leuk om ervoor te zorgen dat mensen lekker in hun vel zitten en goed kunnen functioneren binnen het team. Daar krijg ik ook energie van.

Van front-end en back-end, naar Product Lead, naar Team Lead: jij maakt stappen! 

“Ik solliciteerde als front-end developer. Op basis van mijn ervaring. Ik had op dat moment amper code geschreven. In mijn eerste jaar leerde een collega alles over back-end. Ik werd daarbij heel goed begeleid. Daardoor wist ik meteen: ik ben de juiste stap aan het maken. Kwam die minor informatica toch nog goed van pas, haha.” 

“De back-end-opleiding ging heel goed, het jaar daarop ben ik daar volledig mee aan de slag gegaan. Zo deed ik steeds meer ervaring op en mocht ik ook echt eigen projecten gaan leiden. Veel bij klanten zitten, teamgenoten aansturen. Daar ben ik echt in gegroeid door de jaren heen. Uiteindelijk werd mijn functie Product Lead: vaak met klanten, minder op uitvoer. Twee jaar geleden ben ik ook Team Lead geworden, mensen begeleiden op persoonlijk niveau. Een soort coach.” 

“Sinds het afgelopen jaar is mijn rol Internal Product Owner. Samen met klanten user stories uitwerken. Een heel natuurlijk proces dat ik ook ga doorzetten in mijn eigen team.” 

Wat gaaf dat je nu zelf coach bent geworden. Juist omdat de Hans voor Synetic die begeleiding zo miste. 

“Ik vind het leuk om ervoor te zorgen dat mensen lekker in hun vel zitten en goed kunnen functioneren binnen het team. Daar krijg ik ook energie van. Als ik kan laten zien hoe makkelijk iets is door mensen te helpen, dan zien zij ook hoe zij zélf kunnen groeien. Dat geeft echt voldoening.” 

“De behoefte aan coaching verschilt per persoon. De ene heeft het meer nodig dan de ander. Ik help collega’s bijvoorbeeld met het uitstippelen van hun groeipad. Waar wil je heen? Ik laat graag zien dat het heel normaal is om door te groeien naar nieuwe functies en specialiteiten, maar vooral dat je dingen doet die je echt leuk vindt.” 

Hans, medewerker bij Synetic als Engineer, aan het werk

Doe jij wat je echt leuk vindt? En heeft strengths-based-working je daarbij geholpen?   

“Zeker! Soms, vooral in het begin, had ik het beeld dat ik echt diehard developer moest worden. Maar vond ik dat nou echt leuk? Toen we begonnen met de Clifton Strengths ontdekte ik dat mijn sterke punten ergens anders liggen. Schakelen met klanten en bezig zijn met projecten. Bij Synetic krijg je de ruimte voor het benutten van je eigen talenten en krachten. Je wordt ondersteund in hetgeen jij wilt en waar jij energie van krijgt in je werk.” 

“De komende periode ga ik werken aan het benutten van kennis en ervaring die ik de afgelopen jaren heb opgedaan binnen mijn eigen team. Zorgen voor meer rust en het team goed laten draaien. Laten zien dat de keuzes die we maken de goede keuzes zijn. Samen nog meer impact maken met onze topklanten.” 

Hans, medewerker bij Synetic als Engineer

Hans van Wezenbeek

Meer weten over werken bij Synetic of het pad dat Hans bewandeld heeft? Stuur hem een mailtje!