‘Begin met overal ‘ja’ tegen zeggen, gewoon doen’ 

Eerst een talentvolle stagiair, toen software engineer en nu veel betrokken bij klanten en sales-trajecten. Sander had al snel in de gaten dat zijn afstudeerstage bij Synetic geen afsluiting was, maar de start van een veel groter avontuur. Sinds zijn komst is niet één dag hetzelfde gebleken en Sander doet er alles aan om dit vooral zo te houden. 

Waarom koos je voor Synetic? Of beter gezegd: hoe hebben we jou kunnen overtuigen? 

“Toen ik op zoek was naar een stage, was voor mij één ding belangrijk: ik wilde een plek waar ik de ruimte kreeg om te leren. Ik koos uiteindelijk voor Synetic, omdat het méér dan alleen diehard developen is. Het bedrijf deed veel moeite om te laten zien wat het allemaal kan en doet. Bij m’n afstudeerstage had ik al snel in de gaten dat je hier heel veel leert.” 

Voordat we het over je carrière gaan hebben, wat is je achtergrond? 

“Ik heb Business, IT & Management gestudeerd. Logisch als je naar m’n hobby’s en interesses kijkt. Op de middelbare school was ik al druk aan het programmeren. Spelletjes, dingen bouwen, zelf websites maken. Ik had het er maar druk mee. Omdat ik zelf al veel programmerde koos ik voor een bredere opleiding, waar ook aandacht was voor projectmanagement en IT-consultancy.” 

Ik trek me op aan mensen die bepaalde skills hebben in een rol of functie waar ik naartoe wil. Mensen waar ik iets van kan leren, daar krijg ik energie van.
Sander, medewerker bij Synetic als Engineer

En diezelfde behoefte, een lekker breed werkveld, daar voorziet Synetic ook in? 

“Absoluut! Na mijn stage gaf ik aan dat ik wilde blijven. Om mezelf door te ontwikkelen op verschillende gebieden, dus niet alleen als software engineer – mijn huidige functie bij het bedrijf. Ik had al snel in de gaten dat er bij Synetic heel veel mogelijk was.” 

“M’n stage ging over procesoptimalisatie en hoe dashboarding hierbij kan helpen. Nu focus ik mij meer op contact met de klant en sales vraagstukken. Meer consultancy-taken, kansen zien én kansen benutten, en de kennis van onze specialisten bij elkaar brengen. De klant op sleeptouw nemen en nieuwe oplossingen ontwikkelen met de techniek van Synetic. Daar haal ik het meeste energie uit.” 

Het klinkt als een omgeving waarin je geprikkeld wordt om nieuwsgierig en ambitieus te zijn… 

“Het is bijzonder om te ervaren hoe snel je stappen maakt. Als je kijkt wat mensen in een korte tijd kunnen leren, dat motiveert ook anderen weer. De grootte van Synetic is ook perfect. Je kunt impact maken, er is genoeg ruimte om dingen zelf te doen. Ontdekken en ervaren. Dat zelflerende aspect past ook heel goed bij mijn studie. Zo kun je je focussen op hetgeen jíj wilt doen.” 

“Zelf trek ik me ook op aan mensen die bepaalde skills hebben in een rol of functie waar ik naartoe wil. Mensen waar ik iets van kan leren, daar krijg ik energie van. We hebben een goede verhouding tussen junior/medior/senior. Je ontdekt snel aan wie je je kunt optrekken.” 

En het strength-based-working? Hoe helpt dat je bij je ontwikkeling? 

“Wat je merkt is dat strength-based-werken bepaalde dingen verklaart. Het helpt je om jezelf en anderen te begrijpen. Je bent er zeker mee bezig – en met jezelf. In het begin had ik er veel vraagtekens over, maar nu zit het echt in mijn systeem.” 

Duidelijk! Volgens mij ben jij voorlopig nog niet uitgeleerd als ik het zo hoor… 

“Zoveel mogelijk leren, dat is wel het plan ja. En dat kan hier. Ik heb naast mijn baan een eigen bedrijf. Ook daar krijg ik veel energie van. Wat ik hier doe draagt alleen maar meer bij aan mijn kennis en ervaring. Zo bouw ik een goede basis op binnen het bedrijf om in de toekomst nieuwe stappen te maken. Bij Synetic is samenwerken echt key. Ja, je neemt zelf initiatief en maakt eigen keuzes, maar je bent wel altijd met je team bezig.” 

Sander, medewerker bij Synetic als Engineer, aan het werk

 

Op de zaak klikt het dus goed met collega’s. Spreken jullie elkaar ook buiten werk om? 

“We hebben een ontzettend leuke groep mensen bij elkaar. Zowel op als buiten het werk ‘klikken’ we. Wat dit nog leuker maakt is dat we allemaal andere interesses hebben. Ook privé gaan we vaak genoeg met elkaar om. En als we al niet zelf iets organiseren, dan doet Synetic het wel. Bewegingsuitjes, een wintersportreis naar Flachau… Het is altijd feest.” 

Wat is jouw boodschap aan nieuwe talenten? Welk advies moeten ze echt in hun oren knopen? 

“Pak alle kansen die je krijgt, zet vol in op leren, leren en leren en zeg overal ‘ja’ tegen. Gewoon doen! Daar leer je het meest van!” 

Sander, medewerker bij Synetic als Engineer

Sander Jonk

Meer weten over werken bij Synetic of het pad dat Sander bewandeld heeft? Stuur hem een mailtje!