Software Developer PHP Senior

32 tot 40 uur per week

Denk jij verder dan de standaard designs patterns? Als senior PHP software engineer krijg je bij Synetic een belangrijke rol. Je helpt organisaties met hoogwaardige, schaalbare online applicaties bij hun digitale transformatie. Tegelijkertijd til je je teamgenoten naar een nog hoger niveau. Geen geringe verantwoordelijkheid – maar wel een hele mooie.

Foto van een man, medewerker van Synetic, die achter een bureau zit te werken omringd door computerschermen.

Wat ga je doen?

Als senior PHP software engineer ontwerp je de technische architectuur en ondersteun je projectteams, terwijl je de kwaliteit bewaakt en duurzame beslissingen neemt voor de ontwikkeling en evolutie van producten.

Dit is waar je je verder mee bezighoudt:

 • Je bouwt en ondersteunt de bouw van een scala aan online applicaties.
 • Op basis van user stories schat je inspanningsniveaus in, waarbij je ontwikkelaars ondersteunt door kwaliteit, productiviteit en verantwoording aan te moedigen.
 • Je begeleidt de algehele technische aanpak van projectteams, definieert projecttaken en bent zelf een stabiele factor.
 • Je helpt en begeleidt ontwikkelaars bij hun implementatie beslissingen door jouw visie op de architectuur met ze te delen.
 • Jij denkt dat dingen anders (of beter) kunnen. De technische roadmap voor heel Synetic wordt dan ook mede door jou bepaald.

Samen met de team leads binnen Synetic zoek je uit waar je interesses liggen en word je ingepland op projecten die bij jouw voorkeuren passen. Kijk eens naar de platformen die wij voor Koninklijke BAM Groep, FrieslandCampina, Port of Amsterdam en Bejo hebben bedacht en ontwikkeld.

Wij hanteren hoge standaarden in code, daarom word je binnen een project altijd met een ‘peer’ ingepland; door elkaar te reviewen ontwikkel je je skills razendsnel.

Wij werken met deze tech stack:

We zijn een cloud native PHP en JavaScript/TypeScript bedrijf en werken onder andere met Node.js, Vue.js, React, Nuxt.js, Symfony, Laravel, Bootstrap, GitLab, Kubernetes, Docker, Drupal, Shopware, Mautic en Unomi. Twee vette tools die we zelf hebben gemaakt lichten we graag nog even apart toe:

 • Kickstart

  Met onze standaard Kickstart hebben we een kant-en-klaar platform ontwikkeld waardoor de technische basis van een website direct staat als een huis. Hierdoor kunnen we snel aan de slag met het leuke codeerwerk!

 • Gary

  We hebben onze eigen CLI tooling (Gary) ontwikkeld waarmee we veel zaken gestandaardiseerd hebben. Denk aan het uitrollen van projecten, het analyseren en updaten van code of frameworks en het managen van onze Docker containers. We stimuleren dat iedereen bijdraagt en de tools continu verbetert.

Wie ben jij?

 • Je vindt het fijn om in teamverband te werken en bezit een gezonde dosis humor
 • Je hebt ‘hart voor de zaak’ en houdt van je vak en het werk dat je doet
 • Je stelt uitdagende doelen voor jezelf en wil het beste resultaat leveren
 • Je wil altijd meer weten en verdiept je in bepaalde onderwerpen
 • Je bent iemand die kansen en problemen signaleert en ervoor zorgt dat je die kansen benut en problemen oplost
 • Je hebt minimaal vijf jaar ervaring met PHP
 • Je werkt en denkt minimaal op MBO/HBO-niveau
 • Je beheerst de Nederlandse taal

 

Aarzel niet om te solliciteren als je enthousiast bent over de functie, maar denkt dat je niet 100% aan alle eisen voldoet. We juichen het toe als enthousiaste mensen zich melden, en we geloven dat je met ons kunt groeien.

Wie zijn wij?

Wij zijn een snelgroeiende digital agency en bestaan nu uit 50 medewerkers met kennis op het gebied van business, marketing en techniek. Als digital partner ondersteunen we onze Nederlandse en internationale klanten op het gebied van strategie, digital design, development en beheer. Webtechnologie zit in ons DNA. We richten ons dan ook op de ‘high-end markt’ waar het werk eerder complex dan standaard is. Zo helpen we organisaties als Koninklijke BAM Groep, FrieslandCampina, Port of Amsterdam en Bejo voorop te blijven lopen in het digitale landschap.

We zijn pragmatisch ingesteld en gaan samen met het team en de klant voor het beste resultaat. We vinden het belangrijk dat een digitale omgeving er niet alleen goed uitziet, maar ook technisch helemaal klopt en toekomstbestendig is.

Schuif om meer te zien
Jeffrey die aan het werk is met code
Collega's die aan het nerfen zijn
Danny met op de achtergrond een beeldscherm met code
Collega's die aan het juichen zijn tijdens een potje tafelvoetbal
Rohan aan het werken met code met op de achtergrond twee collega's
Koen en Misha aan het werk
Buitenkant van het pand van Synetic

Synetic kijkt verder dan functietitels

Wij zijn namelijk veel meer dan dat. Iedereen heeft persoonlijke talenten, skills en voorkeuren. Daar gaan we samen naar op zoek met de Clifton Strengths Test. Samen met Strengths coach Amarja stel je ontwikkelingsdoelen op en krijg je genoeg ruimte en begeleiding om die te behalen. Het is bewezen dat niet alleen het team, maar ook het werk beter wordt in onze Strengths Based Culture.

Werken in een zelfsturende omgeving

Synetic is in transitie richting zelfsturing. We werken in marktgerichte teams, met ieder hun eigen focus en de vrijheid om hun eigen werkwijze te bedenken en gebruiken. Die-hard codes schrijven doe je ook, maar gewoon niet de hele dag. Je kijkt samen met je team waar je interesse ligt en wat past bij jouw strengths om bedrijfsbreed mee aan de slag te gaan. Misschien vertegenwoordig je je team in ons financiën domein of ben je altijd up-to-date van de nieuwste trends en pas je beter in het innovatie domein. Goed om te weten dat Synetic helemaal plat is. Geen managers en geen lagen. We zijn allemaal gelijk aan elkaar en iedereen is verantwoordelijk voor het eindresultaat. Samen maken we Synetic.

Team op nummer een

Daarom zorgen we altijd voor gezelligheid tijdens en na het werk. Zo houden we verschillende lunch & learns en sluiten we elke vrijdag af met een 'Friday Takeaway' (kennissessie). Die zijn thuis ook goed te volgen, maar nóg leuker als je er op kantoor bij bent. Verder lunchen we iedere dag samen op kantoor, darten we tussendoor, spelen we op de Playstation 5 tijdens de lunch en hebben we veel uitjes. Van Kerstdiners, tot bowlen, een stormbaan in onze achtertuin en favoriet van veel: LEGO-avond! Benieuwd naar wie wij zijn? 

Volg ons op Instagram

 

Active member of these communities

Wat bieden wij?

 • Een persoonlijke coach die je helpt jezelf te ontwikkelen
 • De mogelijkheid mee te doen aan trainingen, conferenties en hackathons met jaarlijks 5 studiedagen én € 1000,- studiebudget
 • Elke drie jaar de nieuwste MacBook Pro (of wat dan het beste is)
 • Daarbij vergoeden we je accessoires en tas of sleeve
 • De mogelijkheid om mee te doen aan ons vitality programma
 • Een fijne werkplek op een toplocatie, direct naast centraal station Haarlem en we helpen je je werkplek thuis goed in te richten
 • Een thuiswerkbijdrage wanneer je thuiswerkt
 • Een ontspannen werksfeer met leuke collega’s, uitjes en etentjes
 • Elke dag staat de lunch klaar op kantoor (tegen een kleine vergoeding)
 • Onbeperkt aantal vakantiedagen, je stemt je vrije dagen af met je team
 • Een salaris tussen de € 3500 - € 5000, op basis van kennis en ervaring
 • Een pensioenregeling bij Nationale Nederlanden

En nu?

Wil jij samen met je team werken aan de mooiste digitale producten voor klanten? Solliciteer direct via onderstaand formulier. Heb je nog vragen of wil je meer informatie? Neem contact op via 023 – 3032100.

Synetic werkt samen met

Aan de slag als Software Developer PHP Senior