Software Developer/Architect

32 tot 40 uur per week

Denk jij verder dan de standaard designs patterns? Als senior software developer/architect krijg je bij Synetic een belangrijke rol. Je helpt organisaties met hoogwaardige, schaalbare online applicaties bij hun digitale transformatie. Tegelijkertijd til je je teamgenoten naar een nog hoger niveau. Geen geringe verantwoordelijkheid – maar wel een hele mooie.

Foto van een man, een medewerker van Synetic, die op een laptop aan het coderen is.

Wat ga je doen?

Als senior software engineer/architect ontwerp je de technische architectuur en ondersteun je projectteams, terwijl je de kwaliteit bewaakt en duurzame beslissingen neemt voor de ontwikkeling en evolutie van producten. Je gaat bij ons vooral werken met PHP en JavaScript, met af en toe wat C# en Python.

Dit is waar je je verder mee bezighoudt:

 • Je bouwt en ondersteunt de bouw van een scala aan online applicaties.
 • Op basis van user stories schat je inspanningsniveaus in, waarbij je ontwikkelaars ondersteunt door kwaliteit, productiviteit en verantwoording aan te moedigen.
 • Je begeleidt de algehele technische aanpak van projectteams, definieert projecttaken en bent zelf een stabiele factor.
 • Je helpt en begeleidt ontwikkelaars bij hun implementatie beslissingen door jouw visie op de architectuur met ze te delen.
 • Jij denkt dat dingen anders (of beter) kunnen. De technische roadmap voor heel Synetic wordt dan ook mede door jou bepaald.

Wie ben jij?

 • Je hebt minimaal zeven jaar gerelateerde werkervaring
 • Je deelt graag je kennis en kunt dingen goed overbrengen
 • Je werkt en denkt minimaal op MBO/HBO-niveau
 • Je beheerst de Nederlandse taal of bent gemotiveerd om deze te leren

Wat verwachten we van je?

Als senior weet je dat technologie snel verandert. Om aan de top te blijven verbeter je consequent je vaardigheden. Je daagt jezelf uit door nieuwe opdrachten aan te nemen. Technologieën en code bekijk je vanuit meesterschap: je beheerst je vak als geen ander. Gebruikmakend van je kennis richt je je blik op de toekomst van de development sector.

 • Dankzij je ervaring kun je goed uitleggen hoe het zit met zaken als domain-driven development, functioneel v.s. OOP programmeren, micro-services of edge computing.
 • Je kunt uit de voeten met meerdere programmeertalen. Denk aan Type/JavaScript, C#, Python, Go, Elm en PHP. Je kunt daarbij niet wachten om aan de slag te gaan met de technologie van de toekomst.
 • Je bent thuis in de wereld van webapplicaties: cache-invalidatie, statelessness, API's als JSON:API of GraphQL en protocollen als HTTP2/3 zijn je niet vreemd. Je hebt ervaring met of zin in PHP, Symfony, Laravel, Drupal, Python, Django, JavaScript, Vue.js, React, Fastify of Node.

Dit zien we graag bij je terug:

 • Je bent in staat goede afwegingen te maken: beginnen we from scratch of verbeteren we het bestaande product?
 • Je weet de ervaring die je opgedaan hebt bij verschillende klanten toe te passen om vraagstukken op te lossen. Daarbij plaats je het probleem in de juiste context.
 • Je coacht (nieuwe) collega's en geeft opbouwende feedback. Zo laat je mensen groeien in hun functie. Je definieert nieuwe standaarden en kunt deze uitleggen aan het team.
 • Je introduceert nieuwe technologieën, talen of paradigma’s wanneer je denkt dat die relevant zijn voor het team.

 

Aarzel niet om te solliciteren als je enthousiast bent over de functie, maar denkt dat je niet 100% aan alle eisen voldoet. We juichen het toe als enthousiaste mensen zich melden, en we geloven dat je met ons kunt groeien.

Wie zijn wij?

Wij zijn een snelgroeiende digital agency en bestaan nu uit 50 medewerkers met kennis op het gebied van business, marketing en techniek. Als digital partner ondersteunen we onze Nederlandse en internationale klanten op het gebied van strategie, digital design, development en beheer. Webtechnologie zit in ons DNA. We richten ons dan ook op de ‘high-end markt’ waar het werk eerder complex dan standaard is. Zo helpen we organisaties als Koninklijke BAM Groep, FrieslandCampina, Port of Amsterdam en Bejo voorop te blijven lopen in het digitale landschap.

We zijn pragmatisch ingesteld en gaan samen met het team en de klant voor het beste resultaat. We vinden het belangrijk dat een digitale omgeving er niet alleen goed uitziet, maar ook technisch helemaal klopt en toekomstbestendig is.

En wie zijn je collega's?

Wie worden je collega's? Sebastian, Felice & Sander stellen zich alvast graag aan je voor. Of neem een kijkje tussen al onze Digital Pioneers.

Synetic kijkt verder dan functietitels

Wij zijn namelijk veel meer dan dat. Iedereen heeft persoonlijke talenten, skills en voorkeuren. Daar gaan we samen naar op zoek met de Clifton Strengths Test. Samen met Strengths coach Amarja stel je ontwikkelingsdoelen op en krijg je genoeg ruimte en begeleiding om die te behalen. Het is bewezen dat niet alleen het team, maar ook het werk beter wordt in onze Strengths Based Culture.

Schuif om meer te zien
Jeffrey die aan het werk is met code
Collega's die aan het nerfen zijn
Danny met op de achtergrond een beeldscherm met code
Collega's die aan het juichen zijn tijdens een potje tafelvoetbal
Rohan aan het werken met code met op de achtergrond twee collega's
Koen en Misha aan het werk
Buitenkant van het pand van Synetic

Werken in een zelfsturende omgeving

Synetic is in transitie richting zelfsturing. We werken in marktgerichte teams, met ieder hun eigen focus en de vrijheid om hun eigen werkwijze te bedenken en gebruiken. Die-hard codes schrijven doe je ook, maar gewoon niet de hele dag. Je kijkt samen met je team waar je interesse ligt en wat past bij jouw strengths om bedrijfsbreed mee aan de slag te gaan. Misschien vertegenwoordig je je team in ons financiën domein of ben je altijd up-to-date van de nieuwste trends en pas je beter in het innovatie domein. Goed om te weten dat Synetic helemaal plat is. Geen managers en geen lagen. We zijn allemaal gelijk aan elkaar en iedereen is verantwoordelijk voor het eindresultaat. Samen maken we Synetic.

Team op nummer een

Daarom zorgen we altijd voor gezelligheid tijdens en na het werk. Zo houden we verschillende lunch & learns en sluiten we elke vrijdag af met een 'Friday Takeaway' (kennissessie). Die zijn thuis ook goed te volgen, maar nóg leuker als je er op kantoor bij bent. Verder lunchen we iedere dag samen op kantoor, darten we tussendoor, spelen we op de Playstation 5 tijdens de lunch en hebben we veel uitjes. Van Kerstdiners, tot bowlen, een stormbaan in onze achtertuin en favoriet van veel: LEGO-avond! Benieuwd naar wie wij zijn? 

Volg ons op Instagram

 

Active member of these communities

Wat bieden wij?

 • Een persoonlijke coach die je helpt jezelf te ontwikkelen
 • De mogelijkheid mee te doen aan trainingen, conferenties en hackathons met jaarlijks 5 studiedagen én € 1000,- studiebudget
 • Elke drie jaar de nieuwste MacBook Pro (of wat dan het beste is)
 • Daarbij vergoeden we je accessoires en tas of sleeve
 • De mogelijkheid om mee te doen aan ons vitality programma
 • Een fijne werkplek op een toplocatie, direct naast centraal station Haarlem en we helpen je je werkplek thuis goed in te richten
 • Een thuiswerkbijdrage wanneer je thuiswerkt
 • Een ontspannen werksfeer met leuke collega’s, uitjes en etentjes
 • Elke dag staat de lunch klaar op kantoor (tegen een kleine vergoeding)
 • Onbeperkt aantal vakantiedagen, je stemt je vrije dagen af met je team
 • Een salaris tussen de € 3500 - € 5000, op basis van kennis en ervaring
 • Een pensioenregeling bij Nationale Nederlanden

En nu?

Wil jij samen met je team werken aan de mooiste digitale producten voor klanten? Solliciteer direct via onderstaand formulier. Heb je nog vragen of wil je meer informatie? Neem contact op via 023 – 3032100.

Synetic werkt samen met

Aan de slag als Software Developer/Architect